Viering Internationale Vrouwendag  op 4 maart

Venster Acties

Viering Internationale Vrouwendag op 4 maart

Wees erbij en kom naar de viering van Internationale Vrouwendag op 4 maart in het Huis van Eemnes. De VVAO heeft een mooi programma gemaakt.

Door VVAO

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Huis van Eemnes Noordersingel 4 3755 EZ Eemnes Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Geen refunds

Over dit evenement

  • 4 uren
  • eTicket voor mobiel

Embracing Equity

Schrijfster Suzanna Jansen verhaalt over de vrouw in de vorige eeuw en hoe wij eigenlijk nu nog steeds vechten voor gelijkwaardigheid. UAF winnaar Lobna Abdo laat zien wat je voor elkaar krijgt als vrouw van buitenlandse afkomst in Nederland. Jong talent Maaike Rikhof focust in kunstexposities op het genderperspectief. Het Nederlands Bach Consort brengt muziek van vrouwelijke componisten ten gehore.

Voor wie reist met het OV zijn er busjes geregeld vanaf Station Hilversum Centraal. Als je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid , dan graag naast het kopen van je ticket je aanmelden voor de bus bij kantoor@vvao.nl

Programma

13.30 - 14.00 Ontvangst met koffie en thee

14.00 - 14.45 Keynote speaker Suzanna Jansen, schrijfster van De Omwenteling.

Suzanna schetst de afgelopen eeuw vanuit het perspectief van de vrouw. Zij schreef niet alleen een voor velen herkenbare familiegeschiedenis. Haar goed gedocumenteerde boek laat ook de politieke, economische en maatschappelijke strijd zien die vrouwen hebben gevoerd. Wij komen van ver en we zijn er nog niet. Suzanna trekt de lijn door naar het heden en biedt een basis voor vragen en gesprek.

Afbeelding van evenement

14.45 -15.15 Maaike Rikhof, conservator van de tentoonstelling De Nieuwe Vrouw

Maaike Rikhof (25) geeft een inkijkje op haar weg naar de top in de museumwereld. Kort na haar afstuderen als conservator wist ze de opdracht voor het maken van een tentoonstelling over Breitner om te buigen naar een toonaangevende expositie over de Nieuwe Vrouw. Vrouwen in moderne rollen zijn het middelpunt van de expositie in het Singer over sociale omwentelingen en kunst rond 1900. Wat wordt Maaike’s volgende stap?

Afbeelding van evenement

15.15-15.45 Pauze met koffie en thee

15.45 - 16.00 Gesprek met Lobna Abdo, winnares van de UAF award 2023.

VVAO-lid Lobna Abdo doet verslag van haar weg naar de UAF award van 2023. Zij kwam via gezinshereniging met haar drie kinderen vanuit Damascus naar Nederland. Ze volgt een Master Nederlandse taal en meertaligheid aan de UvA en is nu beleidsadviseur inburgering en taal bij de Gemeente Amsterdam. Welke aanbevelingen heeft ze voor ons?

Afbeelding van evenement

16.00 -16.45 Vrouwelijke componisten vertolkt door leden van het Nederlands Bach Consort

Een aantal leden van het Nederlands Bach Consort, opgericht door Heleen Koele en Sytse Buwalda (beiden uit Zwolle), heeft een speciaal programma ontwikkeld in het kader van Internationale Vrouwendag.

Centraal in dit Vrouwenprogramma staat de muziek van vrouwelijke componisten die leefden rond de roerige tijd van het vrouwenkiesrecht. Hoe was het leven van de creatieve vrouw? Waren er manieren om je creativiteit te uiten?

Afbeelding van evenement

17.00 -17.30 gelegenheid tot netwerken

Voor VVAO-leden en introducees geldt een eigen bijdrage van €20 voor deelname aan deze feestelijke middag. Bij onverwacht afzeggen kan dit bedrag niet worden gerestitueerd.

Afbeelding van evenement