Viisi Insights Safari

Venster Acties

Meerdere data

Viisi Insights Safari

Zelforganisatie (Holacracy), het nieuwe belonen en beoordelen. Ervaar hoe Viisi het toepast en daarmee Best Workplace van Europa werd.

Door Viisi Insights

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 13 jun. 2022 09:30 - ma. 26 jun. 2023 12:00 CEST

Locatie

Viisi Insights Surinameplein 124 1058 GV Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Bij Viisi zijn we ervan overtuigd dat als onze collega's tevreden zijn, dat onze klanten automatisch volgen. 'People first, Customers Second' noemen we dat. De Viisi Insights Safari laat je live ervaren hoe we hier bij ons invulling aan geven.

People First

We zijn niet bang om bestaande HR-conventies uit te dagen. Bij alles vragen we ons af: Waarom doen we dit zo? Verhoogt het de ervaring van autonomie? Bevordert het onze team-prestaties? Helpt het iedereen zijn of haar talenten te ontdekken en te versterken? Als het antwoord daarop ‘nee’ is, dan sneuvelen de heilige HR huisjes.

Zo hebben we in 2016 afscheid genomen van de traditionele management-hiërarchie en werken we sindsdien op basis van het zelforganisatiemodel Holacracy, waarin we geen functieomschrijvingen meer hebben, maar werken in autonome rollen.

We hebben een nieuwe salarismodel ontwikkeld dat past bij onze manier van organiseren. Uitgangspunt is dat het thema salaris op de achtergrond moet staan, omdat alleen dan de teams samen vrij rollen kunnen bedenken en het werk kunnen verdelen. Lees meer over het Viisi salarismodel.

Tijdens de safari krijg je te zien en te horen hoe wij vergaderen volgens de holacratische principes. Na afloop is er tijd om in te gaan op verschillende deelonderwerpen, zoals belonen en beoordelen, het werken in rollen en hoe we feedback integreren in het dagelijkse werk.

Je kunt op maandagochtenden een tactical meeting bijwonen van de cirkel Marketing binnen onze organisatie. Deelname kan zowel digitaal als op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat is Holacracy?

Holacracy (holacratie in het Nederlands) is een besturingsmodel voor organisaties en is radicaal anders dan het traditionele top-down managementmodel. Het verdeelt autoriteit over alle medewerkers in de organisatie. Het uitgangspunt daarbij is dat een organisatie door de dynamische en transparante structuur in staat is voortdurend bij te sturen.

Deze structuur zit als volgt in elkaar: holacratische organisaties werken met een organische, platte structuur van ‘cirkels’ (teams). Hierin vervult iedereen zijn eigen unieke ‘rollen’ met duidelijke gedefinieerde verantwoordelijkheden. Iedere medewerker is als ‘ondernemer’ in zijn rollen volledig autonoom en daarmee verantwoordelijkheid voor het functioneren hiervan.

Beste werkplek van Europa

Het People First gedachtegoed en de implementatie daarvan bij Viisi leverde ons in 2019, 2020, 2021 en 2022 de titel Best Workplace van Nederland op, en in 2021 ook Best European Workplace (volgens onderzoeksbureau Great Place to Work).

Grote groepen (exclusief)

Mocht je voor een grotere groep exclusief een Viisi Insights Safari willen boeken, stuur dan een e-mail naar insights@viisi.nl, dan maken we daarvoor een apart programma.

Over de organisator

Georganiseerd door
Viisi Insights

Viisi Insights lets you experience self-organisation live at Viisi. We are a Dutch mortgage advisor with a clear purpose: Let's change finance.