€ 11,99

Vijf Mei concert door Leo Smit Ensemble, fluit, cello, piano

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Dorpskerk

Van Lyndenlaan 5

9244 BV Beetsterzwaag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het klassieke Vijf Mei concert wordt gegeven door de professionele musici van het Leo Smit Ensemble: Eleonore Pameijer (fluit), Stephan Heber (cello) en Martijn Willers (piano). Zij brengen een programma rond het landelijke thema "In vrijheid kiezen" met klassieke muziek, die geschreven werd in of rondom de Tweede Wereldoorlog, door componisten, die op één of andere wijze door de oorlog zijn getroffen.O.a. van de componisten: Leo Smit, Henriette Bosmans, Dick Kattenburg (trio) en Martinu (trio). Programma onder voorbehoud.

Dit concert is in samenwerking met De Leo Smit Stichting (http://www.leosmit.org), een kenniscentrum voor iedereen die meer wil weten over componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd zijn. Hun werk is door hun situatie in de vergetelheid geraakt. Toch behoorden zij vaak tot de voorhoede van de muziekcultuur. Daarom doet de Leo Smit Stichting onderzoek, spoort zij werken van deze componisten op, en publiceert zij deze samen met uitgevers en andere partners. Hun leven, werk en context wordt zo toegankelijk gemaakt. In 1996 begon het met Leo Smit. Nu zijn meer dan dertig vervolgde Nederlandse componisten beschreven.

Organisatie: Cultbee in samenwerking met “de werkgroep 4 mei” uit Beetsterzwaag, die de herdenking op 4 mei organiseert. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

En Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen "Concert-menu" aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant.


Datum: zaterdag 5 mei 2019
Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag
Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag
Aanvang: 16:00 uur; welkom vanaf 15.30 u met koffie/thee; het duurt een uur zonder pauze.
Entree: Concert € 11, - (t/m 18 jaar: gratis).
Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten:
kaartnummer = stoelnummer! telefoon: 06-4022 5196
- zie website www.cultbee.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Dorpskerk

Van Lyndenlaan 5

9244 BV Beetsterzwaag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen