Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

VIP Ricardo Semler & friends Exclusief Diner

de Baak (zakelijk)

Dinsdag 24 juni 2014 van 18:00 tot 22:30 (CEST)

VIP Ricardo Semler & friends Exclusief Diner

Ticketinformatie

Gebruik promotiecode om tickets te zien.

Deel VIP Ricardo Semler & friends Exclusief Diner

Evenementdetails

Making people powerful @ work

Exclusief avondprogramma en diner voor 99 personen

Let op: dit programma is uitverkocht. Aanmelden is niet langer mogelijk.


In deze tijd van fundamentele veranderingen in economie en samenleving klinkt de roep om andere vormen van organiseren steeds sterker. Wat staat ons te doen als organisatie? Waar liggen kansen en dienen zich nieuwe combinaties aan? Hoe waarborgen we continuiteit en vernieuwen we tegelijkertijd in het juiste tempo? Voor je het weet kijkt iedereen vol verwachting naar de leiding van het bedrijf met het gevaar dat men zelf niet genoeg beweegt. Ricardo Semler (CEO van Semco) heeft jaren geleden al het roer omgegooid. Hij draait het juist om, hij maakt in zijn bedrijf iedereen tot leider.

Wat houdt het dit avondprogramma in?

Op 24 juni spreken Semler en enkele van zijn Europese "friends" voor een groot publiek in Nieuwegein. Maar 's avonds is hij de eregast bij een exclusief diner en netwerkevent waar slechts 99 personen aan kunnen deelnemen... Geef je leiding aan een bedrijf of organisatie of heb je een invloedrijke rol in de "BV Nedeland', dan wil je dit evenement niet missen! Top-journalist Charles Groenhuijsen staat garant voor een levendig programma waarin hij Semler verleidt het achterste van zijn tong te laten zien. De losse stijl van dit event zorgt voor een sprankelende atmosfeer. Je krijgt aan tafel of tijdens de plenaire onderdelen volop de kans in gesprek te gaan met onze hoofdgast. Uit eerste hand hoor je tijdens deze unieke avond van de meester van zelfsturing en empowerment zelf waarom en hoe je een organisatie echt toekomst geeft.

Beperkt aantal plaatsen

Het aantal plaatsen is beperkt tot elf ronde tafels van ieder negen stoelen. Slechts 99 personen krijgen dus de kans om bij dit unieke inspiratie- en netwerkevent aanwezig te zijn! Reserveer dus snel je plaats...


Ricardo Semler & friends

Friends:
Ghislaine Duymelings – Managing director Manutan Benelux
Carlos Verkaeren – CEO Groupe Poult
Arend van Randen – directeur Arpa

Gastheren:
Leen Zevenbergen – Auteur & serial entrepreneur
Arko van Brakel – Algemeen directeur de Baak


Wil je bij dit event aanwezig zijn? Schrijf je nu hierboven in of scroll naar beneden voor meer informatie! Je ontvangt direct na inschrijving per e-mail de toegangsticket en de factuur. Ontvang je deze niet bekijk dan even je "spam-folder".

Heb je interesse in een dagticket ga naar http://debaak.mobi/wO6Vj


Making people powerful @ workWe leven in een tijd waarin dramatisch veel verandert. Nieuwe technologie opent in hoog tempo totaal nieuwe mogelijkheden. We mixen individualisme en collectiviteit tot nieuwe mengsels. ‘Game changing’ bedrijven en diensten breken snel door. Gevestigde bedrijven en organisaties moeten voortdurend alle zeilen bijzetten om bij te blijven. En wie even pas op de plaats maakt ziet dat “leidinggeven en medewerken” voorgoed van karakter zijn veranderd. Management by speech wordt manage bij conversation. We hebben het nu over aanspreken, coachen en mogelijk maken. Zorgen dat mensen in hun kracht komen, hun talenten vol inzetten en soepel samenwerken. Als dat goed gebeurt doen mensen hun werk met plezier. Dat is eigenlijk heel normaal, maar toch lijkt het wel of we collectief van een remmende bedrijfscultuur moeten worden verlost. Laat je daarom inspireren! 

Wil je bij dit VIP avondprogramma aanwezig zijn? Schrijf je nu hierboven in of scroll naar beneden voor meer informatie!


De sprekers

Ricardo SemlerRicardo Semler (chairman Semco)
Al in 1993 publiceerde Ricardo Semler (1959) zijn boek “Maverick!” Daarin beschrijft deze non-conformist het verhaal over de ontwikkeling van het Braziliaanse bedrijf Semler & Co (Semco) van een hiërarchisch naar een democratisch bedrijf. Zijn inzichten waren destijds revolutionair en zijn dat nog steeds. Hij zette de mensen in zijn bedrijven in hun kracht en gaf ze grote verantwoordelijkheden. Hij durfde vraagtekens te zetten bij alle klassieke management dogma’s en keerde bij Semco de pyramide om. Medewerkers aan het stuur en de directie in een faciliterende rol. Visionair en met een diep geworteld geloof in zijn aanpak. Ook bij economische tegenwind. Het bedrijf kwam er steeds sterker uit.  Leer van deze gelouterde leider die chairman of the board en non-executive partner is bij Semco. Zijn verhaal is boeiend tot in elk detail en zijn uitspraken bevatten veel wijsheid. In een actieve dialoog met de zaal wordt elke gretige nieuwsgierigheid beantwoord!

Carlos VerkaerenCarlos Verkaeren (ceo Groupe Poult)
De Belg Carlos Verkaeren werd in 2006 directeur van Biscuits Poult in het Franse Montauban, dichtbij Toulouse. Het bedrijf was niet heel bijzonder: 300 medewerkers die koekjes produceerden. Bij een omzet van €40 miljoen maakten het bedrijf nauwelijks winst en men leefde met stroeve arbeidsverhoudingen. Na twee jaar ploeteren gooide Carlos met een klein team het roer om. Aan de medewerkers werd gevraagd wat zij wilden. “Geen managers” was het belangrijkste antwoord. Het bedrijf ging werken met comité’s, de medewerkers beslisten zelf. Na 8 jaar bouwen is Poult een groot succes. Met een omzet van €190 miljoen en een bedrijfsresultaat van 13%. De kracht van Poult zit in innovatiesnelheid en efficiency. Bedrijven en business schools komen er veelvuldig een kijkje in de keuken nemen. Carlos vertelt met trots hoe de teams elk probleem overwinnen.

Ghislaine DuijmelingsGhislaine Duymelings (managing director Manutan Benelux)

Ghislaine Duymelings werkt al sinds 1991 bij het Franse familiebedrijf. Ze beleeft er een boeiende internationale loopbaan en sinds 2011 is ze managing director van Manutan Benelux (tot voor kort Overtoom).  Met 250 medewerkers is dit na de Franse vestiging het grootste onderdeel van de specialist in kantoor- en magazijnbenodigdheden. Manutan is een bijzonder bedrijf dat ruimte en verantwoordelijkheid geeft aan zijn medewerkers. Ghislaine geeft leiding aan de transformatie naar nieuwe werkwijzen waarbij medewerkers centraal staan. “Ondernemen voor een betere wereld” is de missie van het bedrijf. Het is voor Ghislaine een uitgemaakte zaak dat ook de klanten daarvan profiteren. De organisatie leert in zijn geheel hoe men soepeler én doelgerichter klanten kan helpen bij het optimaliseren van hun inkoopproces. Sport, gezondheid, respect en zorg voor elkaar zijn verrassende elementen in de bedrijfsmix om werkplezier te versterken. Vader André en zoon Jean-Pierre Guichard startten in 1966 samen het Franse familiebedrijf Manutan als postorderbedrijf. Vanaf het allereerste begin zat er een zorgzame en ethische kern in het bedrijf. Nu vind je dat terug in de waarden: wederzijds respect, verantwoordelijkheid, waardering van de vaardigheden van elk mens. Manutan is een bedrijf waar verantwoordelijkheid en liefde centraal staan in de ethiek van de onderneming. De boodschap van de leiders van Manutan: “Bedrijven van nu hebben enorm veel invloed. Het is tijd dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.” 

 

Arend van RandenArend van Randen (directeur Arpa) Arend van Randen richtte in 1996 met twee vrienden Arpa op. Inmiddels staat er een stevig bureau dat jaarlijks ruim 2.500 managers en professionals opleidt. Bij Arpa staan twee begrippen centraal: lean en leren. Arpa noemt zich heel toepasselijk het Lea®n Instituut. Van Randen kreeg tien jaar geleden het boek ‘Semco-stijl’ cadeau. Dat zette alles bij hem en Arpa op zijn kop. Producten, dienstverlening, onderlinge samenwerking en het leidinggeven. De ideeën van Semler over openheid en vertrouwen heeft Arend met zijn collega’s in het eigen bedrijf geïmplementeerd. Intern is alles openbaar. Fouten maken mag. Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand. En die werkwijze dragen ze ook over aan klanten. Arend mixt Semco-style met de drive om continu te verbeteren. Hij daagt uit en wil uitgedaagd worden. Heeft leren loslaten en kwam daardoor verder met Arpa. Een pakkend verhaal!

Leen ZevenbergenLeen Zevenbergen (auteur en ondernemer)
Opgeleid als bedrijfseconoom en gestart als intern accountant bij Philips, koos hij al snel voor zelfstandig ondernemerschap. Zijn eerste bedrijf Bolesian was begin jaren ’90 pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf werd verkocht en daarna volgden bedrijven in Silicon Valley en in Nederland. Steeds creëerde Leen een frisse ondernemende sfeer waarin mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Sinds begin 2014 brengt hij dat in de praktijk bij Solarus. Onder zijn leiding maakt dit Zweedse bedrijf dat ‘game changing’ zonne-energie systemen produceert een versnelling door. Leen ontdekte in al die jaren dat het gaat om durf, daadkracht en passie. Schreef daar managementboeken over die, ook internationaal, bestsellers zijn. Hij vraagt altijd aan zijn medewerkers: “Wat doe jij hier?”. Een vraag die hij ook aan zichzelf durft te stellen.

Arko van Brakel
Arko van Brakel  (algemeen directeur de Baak)
Het motto van Arko van Brakel is “Doe alles altijd 100%”.  Dat doet deze ras-ondernemer ook als algemeen Directeur & Chief Inspiration Officer van de Baak. Zijn doel is van Nederland het meest ondernemende land van de wereld te maken. Want een ondernemende manier van leven, werken, denken en doen is het antwoord op bijna alle uitdagingen die in onze snel veranderende wereld op ons af komen. In Arko’s visie hoef je geen eigen bedrijf te hebben om ondernemend te kunnen zijn. Wel heb je een portie lef nodig. Het lef om authentiek te zijn, het lef om te durven dromen, lef om kennis te delen, fouten te maken, te leren.... Kortom het lef om jezelf nieuwe vragen te stellen om nieuwe antwoorden te krijgen. Arko was op 25-jarige leeftijd mede-oprichter van Euronet Internet, de eerste commerciële internetprovider in Nederland.  Hij koppelt een praktisch toepasbare visie op online ondernemerschap en de inzet van social media aan brede maatschappelijke trends. Hij is tevens auteur van de boeken “Nieuwe Helden” en de bestseller “Iedereen Ondernemer”.  Van Arko krijg je energie!


PROGRAMMA

18.00 - 18.30 uur Ontvangst in het paviljoen met welkomstcocktail & amuse incl. muzikale begeleiding
18.30 - 18.45 uur Welkom door Arko van Brakel (CEO de Baak)
18.45 - 19.00 uur Wandeling naar Theater Maitland
19.00 - 19.20 uur Plenair interview door Charles Groenhuijsen met Ricardo Semler & friends
19.20 - 19.30 uur Muzikale begeleiding
19.30 - 20.00 uur Voorgerecht & Tafelgesprek
20.00 - 20.10 uur Korte break
20.10 - 20.30 uur Reflecties Ricardo Semler
20.30 - 20.45 uur Vragen uit de zaal aan Ricardo Semler & friends
20.45 - 20.55 uur Muzikale begeleiding
20.55 - 21.40 uur Hoofdgerecht & Tafelgesprek
21.40 - 22.00 uur Plenaire afronding en dankwoord van Arko van Brakel
22.00 - 22.30 uur Wandeling naar het paviljoen voor het Grand Dessert Buffet incl. muzikale begeleiding en mogelijkheid om te netwerken
22.30 uur Einde
Heb je vragen over VIP Ricardo Semler & friends Exclusief Diner? Neem contact op met de Baak (zakelijk)

Waar en wanneer


Landgoed de Horst - de Baak
De Horst 1
3971KR Driebergen
Nederland

Dinsdag 24 juni 2014 van 18:00 tot 22:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

de Baak (zakelijk)

De Baak is dé plek voor leiders, ondernemers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht. De Baak is een plek vol paradoxen. Wij bieden de rust om stil te staan bij jezelf en je omgeving, maar tegelijkertijd is de Baak een springlevende omgeving, waar altijd wat gebeurt. De Baak leert je te leren, een vermogen dat een leven lang meegaat. We doen een beroep op je nieuwsgierigheid, reflectie en drang om te groeien! Bij ons kan dat in korte en lange trajecten, in grote en kleine groepen en individueel. Natuurlijk verzorgen wij ook trajecten op maat.

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.