€ 12,71 – € 42,35

Virtual Reality voor educatie - 23 januari 2018

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pop-up professionals

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Virtual Reality & Augmented Reality - Hype of de toekomst in educatie?

Virtual en Augmented Reality zijn al een aantal jaren aan een flinke opmars bezig. De beleving bij VR is heel intens, je zit er echt middenin. Amusement is een voor de hand liggende toepassing; er zijn VR horrorfilms gemaakt, je wordt toegezongen door U2 of doet een rollercoaster ritje (zonder wachtrij ;-)).

Inmiddels is de eerste hype wel voorbij en wordt er druk geëxperimenteerd met andere toepassingen van VR en AR. Denk hierbij aan educatieve doeleinden, zoals VR inzetten bij een museum om het verleden tot leven te laten komen. ‘Belevenis-leren’ is hierbij een van de toverwoorden. Op dit onderwerp zullen we dieper ingaan, maar ook op de effecten van VR op je hersenen tijdens het gebruik van VR. Daarnaast komt er ook een businesscase aan bod. Natuurlijk ervaar je zelf ook hoe het is om in de virtuele wereld te vertoeven.

Voor wie?

Ben je (eind)redacteur, uitgever, of marketing/communicatie-adviseur, producer of maker en geïnteresseerd hoe je VR en AR kunt inzetten? Dan is dit echt een interessante avond voor jou!

Het programma

Op 23 januari 2018 vanaf 19.00 uur organiseren we een bijeenkomst over VR & AR, waar 4 experts een talk verzorgen. Ze praten je bij over de laatste ontwikkelingen en de inzet van VR en AR voor educatieve doeleinden.

DE SPREKERS

Jeroen van der Borght
Hij is mede eigenaar van Studio05 en het WondermentLab. Jeroen houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met de productie van content die op verschillende schermen kan worden ingezet..

In zijn talk zal Jeroen via 2 verschillende cases bespreken, waarmee hij laat zien hoe je extra waarde voor educatie kunt creëren met VR en AR.
https://www.studio05.nl/vrworlds

Mart Vreeswijk
TeamAlert maakt in haar projecten voor jongeren gebruik van ervaringselementen. VR games zijn hiervoor bij uitstek geschikt omdat het situaties realistisch kan nabootsen. In het project Beat the Street worden jongeren middels virtual reality aan vijf verschillende, potentieel gevaarlijke verkeerssituaties bloot gesteld. Vervolgens gaat TeamAlert met de deelnemers in gesprek over de keuzes die ze hebben gemaakt en hoe ze hun gedrag kunnen aanpassen.Dit project is samen met Samsung gerealiseerd.
http://www.samsung.com/nl/beatthestreet/

Robin de Lange
Hij is onderzoeker, docent en ondernemer op het gebied van Virtual Reality en onderwijs. Hij is promovendus en onderzoekt de toepassingen van VR en AR bij het oplossen van abstracte problemen. Verder is hij oprichter en onderzoeker binnen het Virtual Reality Learning lab.
http://www.robindelange.com/

Onze vierde spreker is nog even een verrassing!

PRAKTISCHE INFORMATIE

17: 30 – 19:00 Daghap in café de Pionier (apart aanmelden en betalen via Eventbrite)
19:00 – 19:30 Ontvangst met koffie en thee
19.30 - 21.30 Talks
21.30 - 22.30 Borrel & netwerken

Adres:

Pop-up professionals
Grebbeberglaan 15 Utrecht
030 - 820 11 04

Deze meetUp wordt georganiseerd door drie ondernemers die allemaal kantoor houden in bedrijfsverzamelgebouw ‘de Pionier’.

Aanmelden en diner

De kosten bedragen € 35,- ex 21% BTW voor deelname aan de avond. Dit is inclusief drankjes. Wil je mee-eten voorafgaand aan de MeetUp? De kosten voor de daghap met keuze uit vlees / vegetarisch, bedragen €12,50, dit is inclusief 1 drankje. Meld je hiervoor apart aan op deze pagina, je kunt vooraf betalen via Eventbrite.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?
Stuur een mail naar info@popupprofessionals.nl

Wat is het restitutiebeleid?
Tot 24 uur voorafgaand kun je kosteloos annuleren

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?
Nee dat hoeft niet, spaart papier!

Kan ik parkeren in de omgeving?
Ja, je kunt gratis parkeren op het afgesloten binnenterrein. Meld je aan bij de poort bij Pop-up professionals, indien het hek gesloten is.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pop-up professionals

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen