Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Virtual Reality voor educatie - 23 januari 2018

Pop-up Professionals

Dinsdag 23 januari 2018 van 19:00 tot 22:30 (CET)

Virtual Reality voor educatie - 23 januari 2018

Ticketinformatie

Tickettype Resterend Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten BTW Aantal
Ticket VR Meetup 030 op 23/01/18
4 talks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van VR en borrel na afloop.
15 Tickets 7u 51m € 35,00 € 0,00 € 7,35
Maaltijd voorafgaand MeetUp
Bestel hier je avondmaaltijd (vegetarisch of vlees) inclusief drankje voorafgaand aan de MeetUp. Je kunt eten tussen 18.30 uur - 19.00 uur.
16 Tickets 7u 51m € 10,50 € 0,00 € 2,21

Deel Virtual Reality voor educatie - 23 januari 2018

Evenementgegevens

Virtual Reality & Augmented Reality - Hype of de toekomst in educatie?

Virtual en Augmented Reality zijn al een aantal jaren aan een flinke opmars bezig. De beleving bij VR is heel intens, je zit er echt middenin. Amusement is een voor de hand liggende toepassing; er zijn VR horrorfilms gemaakt, je wordt toegezongen door U2 of doet een rollercoaster ritje (zonder wachtrij ;-)).

Inmiddels is de eerste hype wel voorbij en wordt er druk geëxperimenteerd met andere toepassingen van VR en AR. Denk hierbij aan educatieve doeleinden, zoals VR inzetten bij een museum om het verleden tot leven te laten komen.  ‘Belevenis-leren’ is hierbij een van de  toverwoorden. Op dit onderwerp zullen we dieper ingaan, maar ook op de effecten van VR op je hersenen tijdens het gebruik van VR. Daarnaast komt er ook een businesscase aan bod. Natuurlijk ervaar je zelf ook hoe het is om in de virtuele wereld te vertoeven.

Voor wie?

Ben je (eind)redacteur, uitgever, of marketing/communicatie-adviseur, producer of maker en geïnteresseerd hoe je VR en AR kunt inzetten? Dan is dit echt een interessante avond voor jou!

Update bijeenkomst VR/AR : Hype of de toekomst in educatie op 23 januari.

Onze 4e spreker is bekend! Robbert Storm van 'Beam it up' . Een van de apps die Beam It Up heeft ontwikkeld is the Dome, een Augmented Reality app die kinderen (van 4 tot 12 jaar) de mogelijkheid geeft afbeeldingen in een virtuele ruimte te plaatsen.

Met deze app kunnen kinderen, met de iPad als camera, bijvoorbeeld een quiz of speurtocht maken door de school die aansluit op actuele thema’s in de klas.

Het programma

Op 23 januari 2018 vanaf 19.00 uur organiseren we een bijeenkomst over VR & AR, waar 4 experts een  talk verzorgen.  Ze praten je bij over de laatste ontwikkelingen en de inzet van VR en AR voor educatieve doeleinden. 

DE SPREKERS

Jeroen van der Borght
Hij is mede eigenaar van Studio05 en het WondermentLab. Jeroen houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met de productie van content die op verschillende schermen kan worden ingezet..

In zijn talk zal Jeroen via 2 verschillende cases bespreken, waarmee hij laat zien hoe je extra waarde voor educatie kunt creëren met VR en AR. 
https://www.studio05.nl/vrworlds

Mart Vreeswijk
TeamAlert maakt in haar projecten voor jongeren gebruik van ervaringselementen. VR games zijn hiervoor bij uitstek geschikt omdat het situaties realistisch kan nabootsen. In het project Beat the Street worden jongeren middels virtual reality aan vijf verschillende, potentieel gevaarlijke verkeerssituaties bloot gesteld. Vervolgens gaat TeamAlert met de deelnemers in gesprek over de keuzes die ze hebben gemaakt en hoe ze hun gedrag kunnen aanpassen.Dit project is samen met Samsung gerealiseerd. 
http://www.samsung.com/nl/beatthestreet/

Robin de Lange
Hij is onderzoeker, docent en ondernemer op het gebied van Virtual Reality en onderwijs. Hij is promovendus en onderzoekt de toepassingen van VR en AR bij het oplossen van abstracte problemen. Verder is hij oprichter en onderzoeker binnen het Virtual Reality Learning lab.
http://www.robindelange.com/

Onze vierde spreker is nog even een verrassing!

PRAKTISCHE INFORMATIE

17: 30 – 19:00      Daghap in café de Pionier (apart aanmelden en betalen via Eventbrite)
19:00 – 19:30       Ontvangst met koffie en thee
19.30 - 21.30       Talks
21.30 - 22.30       Borrel  & netwerken

Adres:

Pop-up professionals
Grebbeberglaan 15 Utrecht
030 - 820 11 04

Deze meetUp wordt georganiseerd door drie ondernemers die allemaal kantoor houden in bedrijfsverzamelgebouw ‘de Pionier’.

Aanmelden en diner

De kosten bedragen € 35,-  ex 21% BTW voor deelname aan de avond. Dit is inclusief drankjes. Wil je mee-eten voorafgaand aan de MeetUp? De kosten voor de daghap met keuze uit vlees / vegetarisch, bedragen €12,50, dit is inclusief 1 drankje. Meld je hiervoor apart aan op deze pagina, je kunt vooraf betalen via Eventbrite.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?
Stuur een mail naar info@popupprofessionals.nl

Wat is het restitutiebeleid?
Tot 24 uur voorafgaand kun je kosteloos annuleren

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?
Nee dat hoeft niet, spaart papier! 

Kan ik parkeren in de omgeving?
Ja, je kunt gratis parkeren op het afgesloten binnenterrein. Meld je aan bij de poort bij Pop-up professionals, indien het hek gesloten is. 

Heb je vragen over Virtual Reality voor educatie - 23 januari 2018? Neem contact op met Pop-up Professionals

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Pop-up professionals
Grebbeberglaan 15
3527 VX Utrecht
Nederland

Dinsdag 23 januari 2018 van 19:00 tot 22:30 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Pop-up Professionals

Pop-up Professionals is een broedplaats voor ondernemers gevestigd in bedrijfsverzamelgebouw De Pionier vlak achter de Jaarbeurs in Utrecht West. In de aula van een voormalige MTS-school bieden wij een ideale werkomgeving voor zzp’ers, waar ze niet alleen aan hun opdrachten maar ook aan hun bedrijf kunnen werken. Naast een flexibele werkplek met comfortabele ergonomische bureaustoelen bieden we een selectie aan trainingen, coaches en workshops aan. Kortom; alles wat je nodig hebt om te groeien als ondernemer. Voor ons geldt; jouw succes is ons succes!

We bieden je flexibele abonnementen waarbij je kunt kiezen voor 4 of 8 werkdagen per maand of een vaste werkplek. Je kunt bij ons dan ook de overlegruimtes gebruiken en alle faciliteiten van het bedrijfsverzamelgebouw, zoals gratis parkeren of een heerlijke lunch in het restaurant. 

Dus ben je op zoek naar een inspirerende werkplek met leuke collega-ondernemers en wil je graag je werk achter kunnen laten op kantoor, na een effectieve werkdag? Kom dan eens proefwerken bij Pop-up Professionals! Kom gratis proefwerken via onze site www.popupprofessionals.nl!

  Contact opnemen met de organisator
Virtual Reality voor educatie - 23 januari 2018
Evenementen in Utrecht, UT Seminar Film en media

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.