VNO-NCW Achterhoek kijkt achter de schermen bij ARA

Venster Acties

VNO-NCW Achterhoek kijkt achter de schermen bij ARA

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Tweede Broekdijk 6 7122 LB Aalten Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beschrijving

Programma:

19.00 uur Ontvangst

19.30 uur Welkom en inleiding door Peter Rikken, voorzitter VNO-NCW Achterhoek

20.00 uur Presentatie Jarik de Graaff, directeur ARA, en rondleiding

21.30 uur Netwerkborrel


Uitnodiging:

Het begrip "Mechatronica" had door Rave bedacht kunnen zijn!


Apparatenfabriek Rave Aalten, kortweg ARA, is opgericht in 1961 door de heer Gerard Rave. Hij bouwde een schuurtje achter het huis van zijn schoonouders. In dit schuurtje startte hij met het waarmaken van zijn grootse plannen.

ARA
Hoewel ze genoeg maken bij ARA zul je de firmanaam niet snel tegenkomen op hun producten dit komt doordat zij hoogwaardige mechatronische systemen produceren voor de OEM (Original Equipment Manufacturer).

ARA staat bekend als een nuchtere kennisintensieve partner, waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan. Men wordt van idee tot eindproduct begeleid en ondersteund.

Denk hierbij aan :

  • Engineeringsafdeling gespecialiseerd in ontwikkeling van mechanica, elektronica en embedded hard- & software

  • Productie van PCB (Printed Circuit Boards) en elektronica montage

  • Productie van hoogwaardig plaat- en constructiewerk inclusief poedercoaten

  • Assemblage inclusief (functioneel) testen

  • Life Cycle Management van bestaande electronica


Daarnaast heeft ARA als grondlegger van de NiVoGe (Niet Voor het Gewin) holding een sociaal karakter. Winst is niet het belangrijkste; een gezond bedrijf dat moeilijke tijden kan doorstaan staat voorop. ARA wil hiermee bestendigheid en werkgelegenheid bieden, ook in de toekomst.

Verder wil ARA de samenwerking in de technieksector in de regio bevorderen door deelgenoot te zijn van meerdere opleidings- en kenniscentra in de regio. ETI in Aalten en INTERAY in Burgum behoren ook tot de NiVoGe groep.

Jarik de Graaff, directeur van ARA, vertelt graag meer en belangrijker, hij laat je achter de schermen kijken tijdens de rondleiding.

Ook de deelnemers van het SmartHub Talent Program zijn uitgenodigd, heb je een vraag voor 1 van deze jonge talenten stel deze gerust.

Wil je meer weten over dit bijzonder bedrijf meld je dan aan voor het bedrijfsbezoek op donderdag 11 oktober aanstaande!