VNO-NCW Stedendriehoek bezoekt grondstoffenfabriek Zutphen

VNO-NCW Stedendriehoek bezoekt grondstoffenfabriek Zutphen

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Broodfabriek

Lijmerij 23

7202 Zutphen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving

VNO-NCW Stedendriehoek en het Cleantech Center nodigen je uit voor een wel heel bijzonder bedrijfsbezoek op 17 mei aanstaande aan de nieuwe grondstoffenfabriek (in aanbouw) in Zutphen. Waterschap Rijn en IJssel gaat met diverse partners naast de bestaande zuivering in Zutphen een fabriek bouwen waar een biologisch product uit rest- en of afvalwater met unieke eigenschappen gewonnen gaat worden. Dit stofje heeft als bijzondere kenmerken dat het extreem goed water vast houdt, maar ook afstoot. Het waterschap investeert 11 miljoen in de nieuwe fabriek. Deze grondstof is onder andere toepasbaar als verdikkings- of lijmmiddel en stabilisator. Daardoor kan het goed gebruikt worden voor de land- en tuinbouw, de papierindustrie en de bouwsector. De bouw van de fabriek in Zutphen is een wereldprimeur.

Je wordt ontvangen bij het Cleantech Center in de Broodfabriek in Zutphen. Daar gaan ondernemers en het Waterschap Rijn en IJssel en Waterschap Vallei en Veluwe met je in gesprek over de economische kansen van 5 grondstoffen die afkomstig zijn uit het afvalwater. Deze waardevolle grondstoffen, zoals het biopolymeer uit NEREDA slib (ALE) en cellulose kunnen we terug winnen uit afvalwater. Specialisten van beide waterschappen vertellen wat de waterschappen met deze grondstoffen van plan zijn en hoe zij graag met je samenwerken.

Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Rijn en IJssel
De waterschappen beschouwen afvalwater niet langer alleen als een te zuiveren en te verwerken afvalproduct, maar ook als een bron van duurzame energie, grondstoffen en schoon water. Dit past in de maatschappelijke transitie naar een circulaire economie. De waterschappen werken hieraan in door energie- en grondstoffabrieken te ontwikkelen.
https://www.vallei-veluwe.nl/
https://www.wrij.nl