Gratis

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De sectorgroep VO heeft deze middag ook meteen haar jaarvergadering. Voor leden die vragen over lopende zaken hebben is er van 15.20-15.40 uur een overleg.

Uitnodiging voor VO-NU!

Vanaf 15.40 uur staat de koffie klaar.

16.00 opening.

Professionele identiteit: Wat kan je wel zeggen, wat vertel je niet?

Wat vertel je wel of niet over jezelf voor de klas? Binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen: vertel je wat je stemt? Bij dagopeningen gaat het soms over geloven of ethische kwesties: hoe open ben je over je eigen ideeën?

En als er schokkende en spraakmakende dingen spelen in de actualiteit (aardbevingen in Groningen, Turkse militaire operaties in Syrië, de moord op een jong meisje), maak je daarvoor dan tijd in je les en laat je leerlingen dan je mening blijken?

Bij deze workshop schetst Arthur Pormes (lerarenopleider bij ICLON, Universiteit Leiden) een theoretisch kader en bespreekt kansen en risico’s van dit soort gesprekken in de klas. Daarnaast spreek je in kleine groepjes over je eigen keuzen en afwegingen hierin. Na deze workshop heb je een breder overzicht over handelingsalternatieven. Hierdoor kun je een doordachtere keuze maken over wat je wel en niet vertelt in de klas over je eigen mening.

18.00 uur Na afloop kun je aansluiten voor een lichte maaltijd: om na te praten of verder kennis te maken.

Deelname is gratis en de deelnemers ontvangen na afloop een nascholingscertificaat voor scholing. Voor meer informatie over de bijeenkomst: voortgezetonderwijs@cnv.nl.

Neem gerust een collega mee, wel ook aanmelden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen