€ 145

Voetcongres 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Werelt Lunteren

2 Westhofflaan

6741 KH Lunteren

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Beschrijving

Het Voetcongres 2018 wordt georganiseerd op zaterdag 29 september 2018 en is toegankelijk voor iedere discipline in de voetzorg. Het programma is samengesteld i.s.m. De Maartenskliniek; Nederlands topinstituut als het gaat om voet en onderbeenklachten.

Het Voetcongres 2018 vindt plaats op 29 september a.s. in congrescentrum 'De Werelt' in Lunteren. De presentatie is de hele dag in handen van Kirsten Veenstra. Een nadere introductie van Kirsten door Mischa Nagel vindt u hier.

Het Voetcongres bestaat uit 5 presentaties. Alle sprekers zijn inmiddels bekend gemaakt; op onze website en Facebook pagina vindt u nadere informatie over hen en de sprekers.Programma (laatste update 3 juli)

"Lopen met een been dat niet meer naar je luistert en dat niet van jou is” - Subtitel: orthopedische mogelijkheden – voet en enkel- na een CVA.

Subtitel: orthopedische mogelijkheden – voet en enkel- na een CVA.

Jan Willem Louwerens is de specialist die deze presentatie geeft. Hij neemt een patiënt mee uit zijn praktijk die vanuit eigen perspectief verhaal zal doen. Het accent van deze presentatie zal liggen op de begeleiding die de Voetzorgverlener in het pre en post operatieve proces kan geven.

Meer informatie over deze presentatie vindt u hier.


"Doelgerichte therapie: schiet het soms zijn doel voorbij? Nieuwe kankertherapieën en invloed op de mobiliteit."

Annemie Galimont is dermatoloog en wordt in Nederland gezien als een van de autoriteiten op het gebied van bijwerkingen van doelgerichte therapie.

“In mijn lezing krijgt u meer inzicht over het werkingsmechanisme van een aantal veel gebruikte doelgerichte therapieën en waarom deze aan de voeten bijwerkingen geven.
U krijgt ook handvatten hoe u ermee in uw dagelijkse praktijk om moet gaan en hoe u een rol in de zorg voor deze patiënten op kan nemen.”

Kanker is een ziekte waarbij cellen ongebreideld groeien. In de vorige eeuw werd kanker grotendeels behandeld met chirurgie, chemotherapie en/of radiotherapie. Tegenwoordig zijn er nieuwe medicijnen beschikbaar, de doelgerichte therapie.

Voor steeds meer soorten kanker is er doelgerichte therapie beschikbaar en deze behandeling wordt steeds vaker toegepast. Dit betekent dat ook de bijwerkingen specifiek voor deze geneesmiddelen steeds vaker voorkomen en in de pedicurepraktijk zichtbaar zullen worden.

Meer informatie over deze presentatie vindt u hier.


"Wat gebeurt er met je voeten als je de Nijmeegse vierdaagse loopt?"

Toelichting op promotieonderzoek van en door mevrouw Dr. Niki Stolwijk

Niki Stolwijk zal tijdens het Voetcongres 2018 als deel van het team van de Maartenskliniek een presentatie geven over langdurige belasting van de voeten met als voorbeeld het lopen van de Nijmeegse vierdaagse.

Dr. Niki Stolwijk is gepromoveerd aan het Radboudumc. Haar proefschrift, 'FEET4FEET: plantar pressure and kinematics of the healthy and painful foot' leverde nieuwe inzichten op rond (voor)voetklachten, inzichten die al tot publiciteit leidden in de NRC en op NU.nl.

Meer informatie over deze presentatie vindt u hier.


“Fasciitis plantaris" - leer er maar mee leven; of niet?

Fasciitis Plantaris wordt gekenmerkt door heftige, aanhoudende pijn onder de hiel. De pijn kan zich uitbreiden naar de voetzool. Meestal heb je vooral startpijn, die vermindert als je een tijdje in beweging bent.

Fasciitis plantaris is bij 90-95 % van patiënten self limiting binnen 1 jaar; 5-10% van de patiënten heeft persisterende klachten.

Eva Hoefnagels is Staflid voet- en enkel chirurgie verbonden aan de Maartenskliniek in Woerden:

“Mijn onderzoek en presentatie gaat over deze laatste “hopeloze” groep (van 5-10%) welke ondanks alle behandelingen, inlays, shockwave, gips, injecties, schoenadviezen klachten blijven houden. De resultaten van het onderzoek en succesvolle behandeling worden gepresenteerd. Na de voordracht leer je deze groep te herkennen, de juiste behandeling te bieden dan wel doorverwijzing naar de orthopeed te realiseren.”

Meer informatie over deze presentatie vindt u hier.


"Onderzoek naar de invloed van schoeisel op de kwaliteit van leven bij kankerpatiënten."

De spreker is Mischa Nagel: "In mijn steeds verdere zoektocht naar verbetering van kwaliteit van leven van kankerpatiënten die als gevolg van hun behandeling last hebben van hun voeten viel het me op dat er geen enkel onderzoek is gedaan naar de rol van schoeisel bij kankerpatiënten met deze problematiek."

Samen met podiatrist dr. Raphael Lilker (NY) en prof. Mario Lacouture (NY) maakte Mischa Nagel een opzet voor een observationele studie onder 12 patiënten met Handvoet syndroom. Deze studie is de afgelopen 6 maanden uitgevoerd. De resultaten van deze voor studie, die een opstap moet zijn naar een grotere klinische studie, maakt Mischa op het voetcongres 2018 bekend.

Meer informatie over deze presentatie vindt u hier.


Deelnemers van het Voetcongres 2018 zullen in de gelegenheid worden gesteld voorafgaand vragen in te dienen over voetproblemen die zij graag beantwoord zouden willen zien. De moderator -Kirsten Feenstra- zal tussen elke presentatie een aantal vragen beantwoorden.

Het Voetcongres 2018 zal plaatsvinden in congrescentrum de Werelt in Lunteren. Er is maximaal plaats voor 300 personen.

De kosten voor het Voetcongres bedragen € 145. Dit bedrag is inclusief lunch, drankjes en digitaal lesmateriaal. Deelnemers zullen na afloop een digitaal certificaat ontvangen. Alle communicatie betreffende het Voetcongres -dus ook b.v. uw cerificaat vaan deelname- zal gestuurd worden naar het adres wat u hier bij EventBrite opgeeft. Controleer a.u.b. of uw adres correct is wanneer u zich inschrijft,

Hoofdsponsor

De hoofdsponsor van het Voetcongres 2018 is Naloc. Naloc is een product tegen schimmel- en psoriasisnagels van Meda Pharma. Hier kunt u meer informatie over hun activiteiten lezen.
Er zullen 6 kleinere standhouders deelnemen aan het Voetcongres 2018. Ook deze zullen wij uitgebreid bespreken.
Hoofdsponsor noch standhouders hebben invloed op het inhoudelijke programma. Echter zonder hen kan een evenement als het Voetcongres 2018 niet plaatsvinden.

Accreditatie zal worden aangevraagd bij:

  • St.Adap voor podotherapeuten

  • Kabiz voor podologen en medisch voetzorgverleners

  • Procert

  • BVV

Mocht uw register hier niet bij staan en wilt u toch dat wij daar voor u accreditatie aanvragen laat u ons dit dan weten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Werelt Lunteren

2 Westhofflaan

6741 KH Lunteren

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen