€ 148,50

Voetcongres 2019 - Reuma

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Landgoed de Horst Driebergen

1 De Horst

3971 KR Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zaterdag 28 september a.s. vindt de dertiende editie van het Voetcongres plaats; het thema is reuma.

De speciale webpagina van VC19 wordt continu aangepast - laatste update deze pagina 22 mei 2019.

In 2013 was dit ook het thema van het Voetcongres en destijds met zo'n 1.000 deelnemers de grootste editie ooit. De afgelopen zes jaar zijn er in de reumazorg enorme stappen gemaakt die er aan bijdragen dat grote groepen patiënten met een reumatische aandoening een veel beter en plezieriger leven kunnen leiden.

Samen met Kirsten Veenstra en Annemie Gallimont ontwikkelen we een aansprekend programma waarna u als voetzorgverlener op de hoogte bent van de stand van zaken rondom reuma. Het programma zal in ieder geval de volgende thema's bevatten.

1 - Reuma; de stand van zaken

Reumatoloog Bert Visser zal ons bijpraten over de voornaamste veranderingen in de reumazorg sinds het Voetcongres in 2013. Bert heeft in dezelfde periode samen met o.a. Wiepke Drossaers een polikliniek opgezet in Medisch Spectrum Twente voor voeten en reuma. Wiepke was in 2013 als spreker op het congres aanwezig.

In hun kliniek hebben Bert en Wiepke veel kennis opgedaan over de dagelijkse problemen die RA patiënten tegenkomen in het krijgen van optimale voetzorg. Ze ervaren geregeld wat er gebeurt als er geen tijdige of onvoldoende afstemming is tussen de professionals en tot welke nare gevolgen dit leidt. Vanuit dat perspectief onderschrijven ze de noodzaak van goede scholing voor voetzorgverleners heel belangrijk is en werken graag met ons samen in het verbeteren daarvan.

Bert zal in zijn presentatie recente cijfers uit de polikliniek met ons delen. Drs. B.C. Visser studeerde geneeskunde in Rotterdam. In Almelo en Enschede werd hij opgeleid tot reumatoloog waarna hij zich in Enschede vestigde. Zijn aandachtsgebieden omvatten: Echografie, Jicht, Osteoporose en de reumatische voet.

2 - Effectievere communicatie met specialisten

Niet alleen bij reumazorg kan het u gebeuren dat essentiële communicatie niet doorkomt bij de specialist; voetzorgverleners hebben vergelijkbare ervaringen bij diabetes en andere ziektebeelden waarbij de factor tijd een belangrijke rol kan spelen. We hebben een gespecialiseerd communicatiebureau in de arm genomen en hen als opdracht gegeven een aantal oplossingen te formuleren waardoor communicatie tussen voetzorgverlener en specialist in de toekomst doeltreffender kan plaatsvinden. Tijdens het Voetcongres 2019 zullen zij hierover uitvoerig presenteren. We zijn even benieuwd als u wat zij ons gaan vertellen.

3 - Verwachte gevolgen richtlijnen voetzorg aan reumapatiënten voor de voetzorgverlener

Er is een leidraard geschreven voor op komst zijnde richtlijnen aan voor voetzorg aan reumapatiënten. Wat gaat dit concreet voor u betekenen? Hoe kunt u deze richtlijnen het beste in uw praktijk invoeren?


Locatie

Het Voetcongres 2019 zal plaatsvinden op landgoed de Horst in Driebergen in het prachtige Maitland theater. We proberen om deelnemers aan onze congressen te samen te brengen op plekken met een bijzondere uitstraling waarbij de omgeving de informatieoverdracht op een bijna natuurlijk wijze ondersteunt en u alles beter kunt opnemen en onthouden. Het Maitland theater is compleet voorzien van daglicht en bevindt zich op een prachtig landgoed midden in Nederland. Dit jaar kunnen maximaal 275 voetzorgverleners deelnemen.


Vroegboekkorting - 10% bij inschrijving vóór 10 juni

Deelname aan het Voetcongres 2019 bedraagt € 148,50. Indien u boekt voor 10 juni a.s. krijgt een korting van 10% en betaalt € 133,65.

De prijs omvat lunch, drankjes, koffie en thee, en een flesje water voor de thuisreis. Ook het digitale lesmateriaal en certificaat van deelname zijn inbegrepen.


Accreditatie

Accreditatie zal worden aangevraagd bij:

  • St. Adap voor Podotherapeuten;
  • Kabiz voor podologen en;
  • Procert voor pedicures en medisch pedicures.

Op onze speciale webpagina voor het Voetcongres 2019 [www.mischanagel.nl/voetcongres-2019] blijven we u continu op de hoogte houden over verdere invulling van het programma, de sprekers, sponsoren en standhouders en ook de actuele stand van de accreditatie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Landgoed de Horst Driebergen

1 De Horst

3971 KR Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen