€ 148,50

Voetcongres 2019 - Reuma - De Stand van Zaken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Landgoed de Horst Driebergen

1 De Horst

3971 KR Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zaterdag 28 september a.s. vindt de dertiende editie van het Voetcongres plaats; het thema is reuma.

De speciale webpagina van VC19 wordt continu aangepast - laatste update deze pagina 3 juli 2019.

In 2013 was dit ook het thema van het Voetcongres en destijds met zo'n 1.000 deelnemers de grootste editie ooit. De afgelopen zes jaar zijn er in de reumazorg enorme stappen gemaakt die er aan bijdragen dat grote groepen patiënten met een reumatische aandoening een veel beter en plezieriger leven kunnen leiden.

Samen met Kirsten Veenstra en Annemie Gallimont ontwikkelen we een aansprekend programma waarna u als voetzorgverlener op de hoogte bent van de stand van zaken rondom reuma. Het programma zal in ieder geval de volgende thema's bevatten.

1 - Reuma; de stand van zaken

Reumatoloog Bert Visser zal ons bijpraten over de voornaamste veranderingen in de reumazorg sinds het Voetcongres in 2013. Bert heeft in dezelfde periode samen met o.a. Wiepke Drossaers een polikliniek opgezet in Medisch Spectrum Twente voor voeten en reuma. Wiepke was in 2013 als spreker op het congres aanwezig.

In hun kliniek hebben Bert en Wiepke veel kennis opgedaan over de dagelijkse problemen die RA patiënten tegenkomen in het krijgen van optimale voetzorg. Ze ervaren geregeld wat er gebeurt als er geen tijdige of onvoldoende afstemming is tussen de professionals en tot welke nare gevolgen dit leidt. Vanuit dat perspectief onderschrijven ze de noodzaak van goede scholing voor voetzorgverleners heel belangrijk is en werken graag met ons samen in het verbeteren daarvan.

Bert zal in zijn presentatie recente cijfers uit de polikliniek met ons delen. Drs. B.C. Visser studeerde geneeskunde in Rotterdam. In Almelo en Enschede werd hij opgeleid tot reumatoloog waarna hij zich in Enschede vestigde. Zijn aandachtsgebieden omvatten: Echografie, Jicht, Osteoporose en de reumatische voet.

2 - Effectievere communicatie met specialisten

Niet alleen bij reumazorg kan het u gebeuren dat essentiële communicatie niet doorkomt bij de specialist; voetzorgverleners hebben vergelijkbare ervaringen bij diabetes en andere ziektebeelden waarbij de factor tijd een belangrijke rol kan spelen. We hebben een gespecialiseerd communicatiebureau in de arm genomen en hen als opdracht gegeven een aantal oplossingen te formuleren waardoor communicatie tussen voetzorgverlener en specialist in de toekomst doeltreffender kan plaatsvinden. Tijdens het Voetcongres 2019 zullen zij hierover uitvoerig presenteren. We zijn even benieuwd als u wat zij ons gaan vertellen.

3 - "Multidisciplinaire aanbevelingen voor diagnostiek en behandeling van voetklachten bij patiënten met reumatoïde artritis."

Marike van der Leeden Marike heeft op basis van een uitvoerig onderzoekstraject algemene aanbevelingen geformuleerd over de voetzorg die verleend zou moeten worden aan reumapatiënten. Provoet, de NVvP en NVOS hebben bijgedragen om deze studie mogelijk te maken. De aanbevelingen zijn nog niet omgezet in hoe de voetzorg voor reumapatiënten daadwerkelijk zal worden ingericht. Dat is uiteindelijk iets waar de zorgverzekeringen, de vakverenigingen en de minister over moeten besluiten.

Wanneer u Marike ‘s aanbevelingen goed begrijpt, krijgt u echter wel een goed inzicht in de mogelijkheden die daardoor kunnen ontstaan en welke kansen er wellicht voor u liggen. Tijdens komende ledenvergaderingen -waar over beleidsvoorstellen moet worden gestemd- kunt bijdragen op basis van heldere informatie en feiten en ook uw stemgedrag daardoor bepalen.
Het inrichten van de voetzorg voor reumapatiëntenis namelijk nog steeds een lopend proces. Het is van groot belang dat de voetzorg voor de reumapatiënt zo inzichtelijk mogelijk is.

Er is een leidraard geschreven voor op komst zijnde richtlijnen aan voor voetzorg aan reumapatiënten. Wat gaat dit concreet voor u betekenen? Hoe kunt u deze richtlijnen het beste in uw praktijk invoeren?


Locatie

Het Voetcongres 2019 zal plaatsvinden op landgoed de Horst in Driebergen in het prachtige Maitland theater. We proberen om deelnemers aan onze congressen te samen te brengen op plekken met een bijzondere uitstraling waarbij de omgeving de informatieoverdracht op een bijna natuurlijk wijze ondersteunt en u alles beter kunt opnemen en onthouden. Het Maitland theater is compleet voorzien van daglicht en bevindt zich op een prachtig landgoed midden in Nederland. Dit jaar kunnen maximaal 275 voetzorgverleners deelnemen.


Vroegboekkorting - 10% bij inschrijving vóór 15 juli - gebruik daarvoor promotie code: Event

Deelname aan het Voetcongres 2019 bedraagt € 148,50. Indien u boekt voor 15 juli a.s. krijgt een korting van 10% en betaalt € 133,65.

De prijs omvat lunch, drankjes, koffie en thee. Ook het digitale lesmateriaal en certificaat van deelname zijn inbegrepen.

Kijk voor meer informatie op de webpagina voor [VC19 ‘Reuma – De stand van zaken.’]. Deze zal doorlopend worden bijgewerkt.
De volgende elementen kunnen we nu al met u delen - dit betreft nog maar een deel van het gehele programma:

  • ‘De 3e dimensie’ – waardoor u als deelnemer direct invloed heeft op het programma. Antwoorden op vragen die u voor aanvang stelt worden tijdens korte presentaties door onze experts beantwoord.
  • Reumatoloog Bert Visser praat ons bij over recente veranderingen in de voetzorg aan reumapatiënten en laat u recente voorbeelden zien uit zijn gespecialiseerde poli.
  • Ervaar hoe uw communicatie met de tweedelijns zorg effectiever kan verlopen – leer van een communicatietrainer (o.a. voorbeeldgesprekken met een acteur).
  • Ook de ‘specialisten’ werken aan hun communicatie; wat kunt u daarvan verwachten?
  • De reumavoet van A tot Z – uw rol als voetzorgverlener in de keten en het complete plaatje van ‘Afwijkingen aan de voet’ tot ‘Zelfzorg’.
  • Leer waar u op moet letten om reuma-gerelateerde problemen vroegtijdig te signaleren en hoe u deze moet behandelen.
  • De 'multidisciplinaire aanbevelingen voor diagnostiek en behandeling van voetklachten bij patiënten met reumatoïde artritis'. Wat gaat dit voor u als voetzorgverlener betekenen en hoe kunt u zich daar nu al op voorbereiden.
  • Na afloop van VC19 gaat u naar huis met heel veel nieuwe en direct in uw praktijk toepasbare informatie en tips.


Bovenstaand is dus nog maar een kleine greep uit wat Kirsten, Annemie en Mischa voor u in petto hebben om ervoor te zorgen dat u weer volledig op de hoogte bent van de stand van zaken over reuma en voetzorg.
De komende weken delen we steeds meer aanvullende elementen van het gehele en zeer omvangrijke programma van VC19 met u. U zult zien dat het onderwerp reuma van alle kanten voor u belicht zal worden.
Hou de webpagina, onze Facebookpagina, mijn blog en uw email in de gaten om niets daarover te hoeven missen!

Zoals u van ons gewend bent zal er een uitgebreide informatiemarkt zijn en heeft u tijdens de pauzes ruim de tijd om kennis te maken met onze sponsor en standhouders. Ook hier volgt spoedig meer informatie.

Ik hoop u op 28 september in het mooie Maitland theater in Driebergen te mogen verwelkomen in een ontspannen en daardoor inspirerende en motiverende omgeving. Tijdens VC19 krijgt u recente informatie en tips die u als voetverzorger direct in uw praktijk kunt toepassen. Naast het eerder signaleren van problemen en het effectiever behandelen van klachten van reumapatiënten krijgt u door de speciale communicatietraining voordeel in uw contacten met alle hulpverleners!
Mocht u vragen of opmerkingen hebben kunt u ons altijd via dit email adres bereiken.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Landgoed de Horst Driebergen

1 De Horst

3971 KR Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen