€ 13,50

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bergkerk Deventer

Bergkerkplein

7411 BG Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Huygens Vocaal Ensemble zingt ‘Voices of Nature’

Het programma voices of nature is ontstaan na een uitnodiging van Dordtyart aan het Huygens Vocaal Ensemble om een programma te maken voor het klankpaviljoen.

DordtYart is gevestigd op een cultuurhistorische locatie in Dordrecht, de Biesboschhal van de voormalige scheepsmotorenfabriek op de Stadswerven. DordtYart biedt ruimte aan moderne kunsten.

Het Huygens Vocaal Ensemble ziet zichzelf als ambassadeur van de hedendaagse (koor-) muziek. Artistiek leider Hans Tijssen heeft na overleg met de ontwerper van het klankpaviljoen gekozen voor een programma waarin de lijnen ruimtelijkheid en hedendaagse muziek een verbinding vormen.

De werken zijn merendeels geïnspireerd op de natuur - o.a. de Cousteau songs van dirigent Tijssen en Tryptisch of Austral times van Australiër McKinley. Dit verklaart ook de titel Voices of Nature. Werken waarbij ruimtelijkheid een belangrijk aspect is geweest bij het tot stand komen van de composities.

Een bijzonder project omdat koor en begeleiders het programma in zeer verschillende omstandigheden gaan uitvoeren. Allereerst in de intieme sfeer van het klankpaviljoen in Dordrecht maar ook in de sobere maar monumentale Bergkerk in Deventer. Het derde concert vindt plaats in Waanders in de Broeren in Zwolle.

Drie bijzondere ruimtes met een elk hun eigen akoestiek. Dat stelt specifieke eisen aan het gekozen repertoire, maar biedt ook extra mogelijkheden. Met zangers die soms zingend rondlopen, ervaren de bezoekers de ruimtelijkheid met hun oren.

De samenwerking met slagwerkster Marleen Verhoeff geeft het programma extra glans. De bijzondere klanken van haar marimba (aangeslagen maar ook gestreken) komen in de verschillende ruimten goed tot hun recht en geven het geheel een betoverend karakter.

Zo nemen we de bezoekers mee op een ontdekkingstocht door klank en ruimte van hedendaagse vocale muziek. In een origineel en afwisselend programma - vernieuwend en uitdagend maar toch toegankelijk.

programma

Tryptisch of Austral Time - Ian McKInley

Voices of Nature - Alfred Schnittke

Sleep - Eric Withacre

Antiphon for the Angels - Hans Tijssen

Cousteau Songs - Hans Tijssen

Alleluia - Jake Runestad

Lux Aurumque - Eric Withacre

Trees - Daniel Brinsmead

e.a.

Concerten | kaartverkoop

7 oktober Dordrecht – Biesboschhal – 20.30u

8 oktober Deventer – Bergkerk – 15.30u

14 oktober Zwolle – Waanders in de Broeren – 20.30u

Kaarten kosten € 16,- aan de avondkassa en € 13,50 in de voorverkoop. Jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bergkerk Deventer

Bergkerkplein

7411 BG Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen