Gratis

Voorstelling CIDER WHITE CP 20 september 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Markt

Markt

5361 EW Grave

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op 20 september aanstaande wordt ‘Cider White CP’ uitgevoerd, een spectaculaire en indringende manifestatie vol symboliek, actie en muziek.

Over dit evenement

Daar zijn ze!

Bewoners van de Rogstraat zien vanachter hun raam of deuropening de eerste Amerikaanse soldaten voorzichtig speurend door de straat lopen. Het is zondag 17 september 1944: Grave is bevrijd. Nu, 75 jaar later, beleeft het historische stadje aan de Maas zijn bevrijding opnieuw. Op 20 september aanstaande wordt ‘Cider White CP’ uitgevoerd, een spectaculaire en indringende manifestatie vol symboliek, actie, muziek en licht in het Graafse centrum, die wordt georganiseerd door betrokken Gravenaren.

De titel ‘Cider White CP’ staat voor de gelijknamige commandopost, die in september 1944 door de geallieerde bevrijders onderin het Graafse stadhuis werd ondergebracht. Grave –met name de brug over de Maas- speelde in die tijd een belangrijke rol bij de grote bevrijdingsoperatie Market Garden. De brug bij Grave werd door parachutisten razendsnel ingenomen, maar Market Garden strandde uiteindelijk in Arnhem: een brug te ver. De bevrijding van Grave maakte destijds diepe indruk op de bewoners van de Graafse binnenstad en ook nu, anno 2019, is de betrokkenheid van oude en nieuwe generaties bij het 75-jarige herdenkingsjubileum nog onmiskenbaar groot.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Markt

Markt

5361 EW Grave

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen