Verkoop beëindigd

VR film: Meet the Soldier

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Over virtual reality, oorlog, verzoening en Uganda

In Karamoja, Noord-Oost Uganda, hebben inwoners decennialang te maken gehad met geweld. En hoewel de wapens zwijgen, blijft de situatie gespannen. Het leven is hard, door droogte heerst schaarste. Spanning tussen verschillende stammen kunnen gemakkelijk uitmonden in conflict.

Maar wie is mijn rivaal? Wat voor leven heeft mijn vijand? Wat gebeurt er als ik thuiskom bij de man die ik normaal gesproken negeer, omdat hij mij en mijn familie leed heeft toegebracht. Wat voel ik als ik de kant van het verhaal hoor, van hem die tegenover mij stond in de strijd? Als ik zijn levensverhaal hoor, zijn familie zie en door zijn huis wandel?

In de zomer van 2017 waren de opnames van ‘Meet the Soldier’. Strijders van rivaliserende stammen uit Karamoja hebben elkaar in VR ontmoet. Deze virtuele ontmoeting is vastgelegd in de VR documentaire. De film is in Nederland ge-edit. Het eindresultaat wordt deze zomer teruggebracht naar Uganda, naar de hoofdpersonen uit de film.

Op deze avond kom je alles te weten over de film. De makers vertellen hun ervaring en je krijgt te zien wat de impact van het terugbrengen van de film naar Karamoja was. Uiteraard kun je zelf met ‘goggles’ op een VR experience ondergaan en de strijders ontmoeten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen