Verkoop beëindigd

Vriendenrondvaart 'Typisch Amsterdams?'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rederij Plas

28 A Damrak

1012 LJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Altijd anders en uniek, onze jaarlijkse Vriendenrondvaart door de Amsterdamse binnenstad. Stadsherstelgidsen vertellen over Stadsherstelmonumenten en projecten waar u als Vriend aan heeft bijgedragen. Het thema dit jaar is 'Typisch Amsterdams?'. Tijdens deze rondvaart zal blijken dat het juist het niet Amsterdamse is, wat Amsterdam zo typisch maakt. Kom ook op zondag 30 september.

Ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed bekijken we de stad door een Europese bril. Zo komen we 'Amsterdamse' bewoners tegen die vanuit hun land van herkomst een stukje Europa de stad binnenbrachten. Maar ook materialen kwamen van heinde en verre om van het moerassige Amsterdam een stad van allure te maken. Tijdens deze rondvaart zal blijken dat het juist het niet Amsterdamse is, wat Amsterdam zo typisch maakt.

Met het thema 'Typisch Amsterdams?' sluiten we aan bij Open Monumentendag Amsterdam. Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 zijn gratis tientallen monumenten te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

Kaartjes kopen

De Vriendenrondvaart is alleen voor Vrienden van Stadsherstel en introducees. Bent u nog geen Vriend en wilt u meevaren? Dat kan. U kunt uw tickets bestellen en gelijk Vriend worden op www.stadsherstel.nl/vrienden .
Als u online een kaartje koopt dan kunt u gelijk uw kaartje printen.

De borrel na de rondvaart

De borrel na de rondvaart vindt dit jaar weer plaats bij onze gezellige bierbrouwerij De Prael in de Oudezijds Armsteeg (7 minuten lopen vanaf Rederij Plas). Let daar vooral op het tegeltableau in het proeflokaal. Dankzij een bijdrage van de Vrienden is daar een tableau van oud-Hollandse tegels gekomen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: vrienden@stadsherstel.nl of 020-5200075.

Datum en tijd

Locatie

Rederij Plas

28 A Damrak

1012 LJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen