Vrijheidscollege Breda: Sinan Can

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Maczek Memorial Breda

17A Ettensebaan

4812 XA Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei.

Over dit evenement

Vanwege de nieuwe maatregelen rond COVID-19 verzorgen wij op 12 november, om 20.00 uur, een gratis livestream van dit event. De livestream is te bekijken via ons YouTubekanaal. Het event is helaas niet toegankelijk voor publiek wegens de tijdelijke sluiting van het Maczek Memorial.

Over het college

Sinan Can (1977) is een Nederlands onderzoeksjournalist en bekend om zijn prijswinnende documentaires over de oorlog in Afghanistan, Syrië en de terroristen van IS.

De Arabische lente leek een ommekeer in het Midden-Oosten. Eindelijk werden dictators één voor één afgezet. Er zou eindelijk democratie, vrijheid en gelijkwaardigheid komen. Maar nu, 8 jaar later, kunnen we vaststellen dat de ‘lente’ is mislukt. Daar zijn verschillende oorzaken voor. En een daarvan is dat dictaturen niet zomaar zijn ontstaan. Dat democratieën niet van de grond komen in het Midden-Oosten, is als je goed naar de geschiedenis kijkt, vaak logisch.

Tijdens zijn vrijheidscollege vertelt Sinan Can over de landen die hij bezocht; Libië, Tunesië, Egypte, Irak en Syrië. Hij beschrijft de achtergrond en de geschiedenis van de dictaturen in die regio. Hij laat zien hoe mensen ermee leven en wat het betekent om te moeten leven met de angst en repressie die een dictatuur met zich meebrengt. En hij vertelt over mensen die zich, ondanks alles, verzetten en soms grote offers brengen.

Maczek Memorial

Op 12 november is er een speciaal Vrijheidscollege van Sinan Can in het Maczek Memorial in Breda. Op 29 oktober 1944 werd Breda bevrijd door een Poolse divisie onder bevel van generaal Maczek. Het Maczek Memorial is een Pools militair ereveld ter herinnering aan de Poolse soldaten die stierven tijdens deze bevrijding.

Over de Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges vinden jaarlijks plaats in de aanloop naar 5 mei. Vanwege de vergaande maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) is het programma van 2020 aangepast. In de periode van oktober t/m december verzorgen Angelique Houtveen, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Shirin Musa, Natascha van Weezel, Sinan Can en Dieuwertje Blok colleges in heel Nederland.

De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Het onderwerp vrijheid is actueler dan ooit. Door Corona ervaren we plots allemaal hoe belangrijk het is om te leven vrij van angst, vrij van gebrek en hoe waardevol het is om je vrij te kunnen bewegen.

Meer over Vrijheidscolleges

Datum en tijd

Locatie

Maczek Memorial Breda

17A Ettensebaan

4812 XA Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen