Vrijheidscollege Wageningen: Danny Ghosen

Venster Acties en details

Geannuleerd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bblthk

2 Stationsstraat

6701 AM Wageningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei.

Over dit evenement

Danny Ghosen (1978) is journalist en presentator. Hij werd bekend als verslaggever bij Pownews en is sinds 2016 werkzaam bij de NTR waar hij onder andere Danny in Arabistan, Danny Demonstreert en De Slag om Libanon maakte. Momenteel is hij te zien met zijn nieuwe programma Narcostaat en Danny op straat. Ghosen vertelt in zijn vrijheidscollege over zijn reis naar zijn geboorteland Libanon, waar zijn familie vandaan vluchtte. Een college over de moedige opstand tegen het heersende regime en over de drang naar vrijheid.

Over het vrijheidscollege van Danny Ghosen

Mensen verlangen naar vrijheid, en zetten hier veel voor op het spel. Als ze vluchten verlaten ze hun eigen huis en sociale omgeving. Als ze zich verzetten tegen een totalitair regime, kan dat een jarenlange opsluiting en marteling tot gevolg hebben. Toch maakt het verlangen naar vrijheid veel energie in mensen los. Danny: "Afgelopen jaar ging ik terug naar mijn geboorteland Libanon, waar mijn familie vandaan vluchtte. Ik zag een verscheurd land, aan de rand van de afgrond. En later een land waarin mensen met ongelofelijk veel moed protesteerden tegen het regime. Je ziet een twinkeling in hun ogen, wanneer ze – ondanks alle mogelijke gevaren – de weg naar de vrijheid proberen te vinden." Danny Ghosen onderzoekt deze drang naar vrijheid, hoeveel moed en lef het vergt om er voor te gaan, en of hij daar zelf aan mee zou willen en durven doen.

Over de Vrijheidscolleges

Angelique Houtveen, Philip Freriks, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Splinter Chabot, Shirin Musa, Liesbeth Zegveld, Bilal Wahib, Natascha van Weezel, Sinan Can en Dieuwertje Blok zouden in de aanloop naar 5 mei in het hele land Vrijheidscolleges geven. Verleden en heden worden nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Omdat het in 2020 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, zouden er dit jaar meer colleges zijn dan ooit; ruim 70 colleges in bibliotheken, op scholen, diverse podia en bevrijdingsfestivals. De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.

Vanwege de coronacrisis moesten alle fysieke colleges worden geannuleerd. In het najaar van 2020 vinden er gelukkig toch enkele colleges plaats.

Datum en tijd

Locatie

De Bblthk

2 Stationsstraat

6701 AM Wageningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen