Vrijheidscollege Zwolle: Angelique Houtveen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cibap vakschool voor verbeelding

11 Nijverheidstraat

8031 DZ Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei.

Over dit evenement

Angelique Houtveen (1986) werkt sinds 2016 als radio-dj bij NPO 3FM (KRO-NCRV). Daarnaast presenteert ze haar eigen wekelijkse podcast Angelique's Voice Notes waarin ze de luisteraar meeneemt in haar persoonlijke reis door het leven deelt. In talkshows is ze een graag geziene gast als het over muziek gaat. Voorheen was Angelique o.a. te horen als DJ bij FunX en NPO Radio 6 Soul & Jazz. In 2013 won ze de Marconi Award voor 'Aanstormend Talent'.

Over het vrijheidscollege van Angelique Houtveen

In Engeland heeft de drill rapper Rico Racks een verbod opgelegd gekregen: hij mag bepaalde woorden niet meer gebruiken in zijn teksten. Die rechterlijke uitspraak zorgde voor veel opschudding. In historisch perspectief is de vrijheid die een muzikant heeft enerzijds eindeloos, anderzijds zeer beperkt. De jeugd van tegenwoordig maakt volgens iedere generatie weer duivelse muziek. In dit college gaat Angelique Houtveen op zoek naar de balans tussen vrijheid van expressie en 'verboden' muziek.

Over de Vrijheidscolleges

Angelique Houtveen, Philip Freriks, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Splinter Chabot, Shirin Musa, Liesbeth Zegveld, Bilal Wahib, Natascha van Weezel, Sinan Can en Dieuwertje Blok geven in de aanloop naar 5 mei in het hele land Vrijheidscolleges. Van 27 januari tot en met 5 mei delen deze sprekers hun visie op vrijheid. Verleden en heden worden nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Omdat het in 2020 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, zijn er dit jaar meer colleges dan ooit; ruim 70 colleges in bibliotheken, op scholen, diverse podia en bevrijdingsfestivals. De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Cibap vakschool voor verbeelding

11 Nijverheidstraat

8031 DZ Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen