Vrijheidscolleges Dordrecht: Bilal Wahib

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Energiehuis

148 Noordendijk

3311 RR Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei.

Over dit evenement

Bilal Wahib (1999) is acteur en rapper. Hij speelde onder andere in 'Brugklas', 'Spangas', 'Malik', 'Mocro Maffia' en 'De Libi'. Hij is geboren en getogen in Amsterdam en studeert aan de Amsterdamse toneelschool. Hij bracht de single ‘Vliegen’ uit, tevens de soundtrack van 'De Libi' en speelt dit jaar in de voorstelling Hamlet. Bilal Wahib vertelt in zijn college over de vrijheidsgrens van jezelf en de ander. Want achter iedere drang naar vrijheid zit een verhaal, vol obstakels en struggles. In zijn college deelt hij die ervaringen en inzichten.

Over het vrijheidscollege van Bilal Wahib

Wahib praat in zijn vrijheidscollege over zijn visie op vrijheid gebaseerd op ervaringen uit zijn persoonlijke leven. Wahib; "Wanneer ik over straat loop zie ik mensen met verschillende etniciteiten, een vrouw die voor Jezus schreeuwt, prostituees, homo's, zwervers, mensen met een jointje. Mensen die allemaal anders zijn. Die in vrijheid, zonder beperkingen, de gelukkigste versie van zichzelf kunnen zijn. Maar die vrijheid is niet perfect. Prostituees staan soms tegen hun zin achter het raam, alcoholisten zijn verslaafd. Er zijn rijke mensen, die zich meer kunnen veroorloven. Arme mensen die dat niet kunnen. "Jouw vrijheid stopt waar die van de ander begint", zei Fresku in zijn college. Dat is het grijze gebied van vrijheid. Als je de vrijheidsgrens van een ander leert kennen, kan je jouw grenzen ook aanpassen. Want achter iedere drang naar vrijheid zit een verhaal, vol obstakels en struggles."

Over de Vrijheidscolleges

Angelique Houtveen, Philip Freriks, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Splinter Chabot, Shirin Musa, Liesbeth Zegveld, Bilal Wahib, Natascha van Weezel, Sinan Can en Dieuwertje Blok geven in de aanloop naar 5 mei in het hele land Vrijheidscolleges. Van 27 januari tot en met 5 mei delen deze sprekers hun visie op vrijheid. Verleden en heden worden nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Omdat het in 2020 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, zijn er dit jaar meer colleges dan ooit; ruim 70 colleges in bibliotheken, op scholen, diverse podia en bevrijdingsfestivals. De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.

*Met een optreden van hiphop collectief Drechtplanet*

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Energiehuis

148 Noordendijk

3311 RR Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen