Gratis

Meerdere data

Vrouwentongen | Virtual tour

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Virtuele tour van Dreieck.triangle.driehoek bij 2 galeries in Maastricht, PontArte en Schuwirth & van Noorden op 8 Maart. int. vrouwendag

Over dit evenement

VROUWENTONGEN.

Vrouwentongen kunnen scherp zijn: ze zeggen wat ze willen zeggen, winden er geen doekjes om, laten horen wat er in het hoofd en hart van de spreekster omgaat, houden niet gauw op met praten, en delen vaak gevoelens en emoties met elkaar!

Daar tegenover staat de erotische kant van de vrouwentong: zacht en vochtig, verleidelijk en opwindend, spannend en vol belofte.

De plant Sanseveria, ook wel Vrouwentongen genoemd, staat symbool voor vrouwen: ze is onverwoestbaarheid, groeit tegen de verdrukking in, heeft een luchtzuiverende werking en is niet kapot te krijgen. Daarin herkennen we ons zelf wel.

18 kunstenaressen uit de Euregio Nederland, Duitsland en België hebben zich met dit thema beziggehouden.

Christel Wermuth, Hanne Werhan, Marlou Vossen, Mirjana Stein-Arsic, Monika Petschnigg, Guusje van Noorden, Mia Meijers, Doris Kühne, Gertrude Kraft, Gisela Klaßen, Annemiek Jongen, Dorine Hulshof, Uta Göbel-Groß, Gabriele Corsten, Beatrix von Bock, Anne Benezeder, Ulla Amberg, Layali Alawad.

Het resultaat is te zien in Galerie PontArte, Kapoenstraat 29, (open: do. t/m zat. van 11.00 tot 17,00 uur en op afspraak) en Galerie “Schuwirth & van Noorden”, Rechtstraat 64, (open: zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak) .

Als de Coronamaatregelen het niet toelaten (check de actuele regels) om de galeries te openen, dan zijn de werken in elk geval door de etalageramen te bekijken. Neem in dat geval de moeite voor “windowshopping”: maak een wandeling door de mooie, rustige binnenstad over de oude Maasbrug en bekijk door de vensters van de beide galeries wat vrouwentongen te vertellen hebben.

Op Internationale Vrouwendag is er een online rondleiding door beide tentoonstellingen om 10.30 en 16.30 u. U ziet de werken en hoort toelichting door de kunstenaars.

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen