Gratis

VUrORE webinar 2021: DIGITAL ASSET ASSURANCE

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
VUrORE webinar 2021: 'DIGITAL ASSET ASSURANCE'

Over dit evenement

Het jaarlijkse seminar van VUrORE zal dit jaar voor de tweede keer een virtueel event zijn, in de vorm van het webinar DIGITAL ASSET ASSURANCE. Het webinar wordt gehouden op dinsdag 7 december 2021 van 14:00 tot 16:00 uur. Deze editie staat in het teken van wederom twee prangende onderwerpen die zijn ontstaan door de toename van het gebruik en de vastlegging van digitale activa binnen onze organisaties. Wat zijn digitale activa en hoe kunnen wij daar redelijke mate van zekerheid over verkrijgen? Digitale activa kunnen van significante financiële en strategische waarde zijn. Wij hebben twee zwaargewichten bereid gevonden deze vragen door voorbeelden uit hun eigen praktijk te beantwoorden.

prof. dr. ing. Abbas Shahim RE (VU ITACA Hoogleraar) en Aicha Rahali (VU ITACA) zullen ons kort meenemen in de laatste ontwikkelingen van de altijd in beweging zijnde opleiding tot IT-auditor aan de Vrije Universiteit.

Joshua Jenster, Business Solutions Specialist @ V-ID (v-id.org) presenteert: ‘DIGITAL ASSET’. V-ID biedt een certificerings- en verificatieservice op basis van blockchain-technologie. Ze hebben verschillende use cases ontwikkeld rond digitale bestanden en assets. Joshua zal ons meenemen in wat een digitale asset of NFT (non-fungible token) is en concrete praktijkvoorbeelden geven, over hoe deze digitale activa binnen organisaties worden toegepast, dus wat wij als auditors kunnen verwachten. Digitale activa kunnen in onze toenemende digitaliseringsgraad, data integriteit controleerbaar maken en ons beschermen tegen fraude.

Adam Healy, Chief Security Officer @ BlockFi (blockfi.com) presenteert: 'DIGITAL ASSET ASSURANCE'. Als leiders in de cryptocurrency-industrie, zal Adam vertellen over hun reis naar het verkrijgen en geven van zekerheid over digital activa. De activiteiten van BlockFi zijn in de afgelopen anderhalf jaar gegroeid met factor 15. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke investering in wet- en regelgeving en compliance-onderwerpen voor het bedrijf. Ze werken samen met zowel Amerikaanse als internationale auditors. Hun reis heeft geleid tot een aanpak om te komen tot afstemming met auditors van organisaties wereldwijd en hij toont de methodieken die hiervoor bij BlockFi worden gebruikt. Deze aanpak heeft het hoogste niveau van zekerheid over het beheer en de bewaring van digitale activa opgeleverd. Als letterlijke en figuurlijke veteraan heeft Adam Healy in zijn carrière al drie digitale custodians opgebouwd.

De eerste presentatie wordt in het Nederlands gegeven en de tweede presentatie in het Engels. Het webinar is goed voor 2 PE-punten (uitsluitend NOREA en ISACA).

We zien uw komst met belangstelling tegemoet.

Meest vriendelijke groet, Het bestuur van VUrORE


		Afbeelding van VUrORE webinar 2021: DIGITAL ASSET ASSURANCE
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator VUrORE

Organisator van VUrORE webinar 2021: DIGITAL ASSET ASSURANCE

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen