Waag 25: boekpresentatie 'Het internet is stuk' door Marleen Stikker

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

KNAW - Het Trippenhuis

29 Kloveniersburgwal

1011 JV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Na 25 jaar Waag en publiek internet besloot Marleen Stikker een boek te schrijven. Het internet is stuk.

Over dit evenement

Dit programma is onderdeel van het 25-jarig jubileumfeest van Waag.

Al meer dan 25 jaar reflecteert Marleen Stikker op de rol van technologie in de samenleving en onderzoekt ze alternatieven. Na een succesvolle avond bij Zomergasten vorig jaar, is het 25-jarig jubileum van Waag dit jaar een mooie aanleiding om haar ideeën te vatten in een boek.

Het boek ‘Het internet is stuk’ zal door Marleen Stikker worden gepresenteerd in aanwezigheid van Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. Daarna zal een panel de thema's uit het boek bespreken, zoals de rol van kunst in kritische reflectie op technologie en de taak die er voor gemeentes ligt in het beschermen van hun inwoners.

Na afloop is er mogelijkheid om een boek te kopen en te laten signeren door Marleen Stikker.

‘Het internet is stuk’

Het internet moet gerepareerd worden. Onze digitale omgeving, ooit ontstaan als vrije ruimte, wordt nu bepaald door het grote geld van techreuzen. We zijn de grip op ons online leven kwijtgeraakt. We worden afgeluisterd, gestuurd, gevolgd, geleefd, en dat hebben we zelf laten gebeuren. Maar we kunnen het repareren. Technologie moet daarvoor vanuit publieke waarden worden vormgegeven. En onderzoek naar alternatieven moeten samen met burgers worden uitgevoerd.

Vooraf het boek bestellen kan via deze link.

Marleen Stikker

Marleen Stikker (1962) is internetpionier van het eerste uur. In 1993 richtte ze De Digitale Stad op, de eerste Nederlandse internetprovider die gratis toegang gaf tot het web. Vijfentwintig jaar geleden startte ze Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Daarnaast was ze onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de duurzame Fairphone.

Locatie: KNAW, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

Tijd: van 15:00 tot 18:00 uur.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

KNAW - Het Trippenhuis

29 Kloveniersburgwal

1011 JV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen