Gratis

Waag 25: het grote Maakfestijn

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

4 Nieuwmarkt

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kom naar de Waag voor het grote Maakfestijn vol met workshops, doe-het-zelf en hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar.

Over dit evenement

Dit programma is onderdeel van het 25-jarig jubileumfeest van Waag.

Ben jij ooit in het lab van een biohacker geweest? Heb jij wel eens een Fablab van binnen gezien? Tijdens de verjaardag opent Waag haar deuren voor iedereen tijdens het grote Maakfestijn. Binnen de muren van ons historische gebouw op de Nieuwmarkt nemen we je mee door ons verleden en laten we je onze hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar zien.

Tijdens dit grote Maakfestijn kun je (letterlijk) proeven hoe de ‘hacker’ en ‘DIY’ mentaliteit met Waag’s verleden verweven is. Zo brouw je je eigen DNA cocktail, of maak je andere doe-het-zelf producten. DIY activiteiten voor beginners met twee linkerhanden tot aan proefjes voor de ervaren makers.

Op de tweede verdieping vind je de speelhal voor kritische geesten. Zet je persoonlijke data in bij het het data casino, race tegen een zelfrijdende auto of laat je jezelf in de privacy vriendelijke make-up zetten en leidt gezichtsherkenning om de tuin!

Met deze spellen, proefjes en workshops kun je zelf ervaren hoe het is om te maken, experimenteren en hoe Waag hier al 25 jaar in pioniert. Ook vind je hier een overzicht van 25 jaar aan Waag hoogtepunten.

  • 18:00 Deuren open
  • 22:00 Einde

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

4 Nieuwmarkt

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen