Waag Open: houd je hoofd koel

Venster Acties

Waag Open: houd je hoofd koel

Tijdens deze zomereditie van Waag Open gaan we samen op zoek naar oplossingen om het hoofd (en huis) koel te houden.

Door Waag

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 3 aug. 2023 19:30 - 21:30 CEST

Locatie

De Waag 4 Nieuwmarkt 1012 CR Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

De zomers worden steeds heter in Nederland. Sinds 1923 zijn er 28 hittegolven gemeten, waarvan bijna de helft de afgelopen 20 jaar plaatsvonden. Het KNMI verwacht dat door de klimaatverandering onze zomers in de toekomst alleen maar warmer zullen worden. Als we op deze voet doorgaan, zal in 2050 het aantal ‘tropische’ dagen (dagen van boven de 30 graden) zijn verdubbeld.

Maar wat zijn de gevolgen van deze hittegolven bij mensen thuis? In talloze Nederlandse (huur)woningen warmen de slaapkamers 's zomers flink op. En dat kan leiden tot fysieke en mentale klachten: hittestress. Wat kunnen we hiertegen doen? Tijdens deze zomereditie van Waag Open gaan we samen op zoek naar oplossingen om het hoofd (en huis) koel te houden.

Het volledige programma volgt snel.

Waag Open 

Elke eerste donderdagavond van de maand opent Waag haar deuren! Kom langs om te discussiëren en te doen. Want we gaan niet alleen in discussie over maatschappelijke thema's en de toekomst - je leert daarnaast ook altijd iets praktisch. Iets dat je altijd al hebt willen uitproberen, zoals de 3D-printer in het FabLab, of juist iets dat je nooit had verwacht, zoals uitpluizen hoe DNA in elkaar zit in ons biotech-lab. Waag Open vindt plaats in (een van) de maakplaatsen op de eerste en tweede verdieping van het historische Waaggebouw op de Nieuwmarkt. Aan de slag met solderen, printplaatjes en mini-zonnepanelen.

Toegankelijkheid

Omdat het Waag-gebouw een beschermd monumentaal pand is, is het helaas niet voorzien van een lift. Dit evenement vindt plaats in de Makersguild op de eerste verdieping van het Waag-gebouw. 

Mocht je krap bij kas zitten en wel graag aan dit evenement willen deelnemen, neem dan contact op met tanja [@] waag [punt] org. 

Over de organisator

Georganiseerd door
Waag