Waste-No Waste Factory "Natuur in de hoofdrol" / Claudy Jongstra

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Schaapskooi Oan ’e Wyk

Jarig van der Wielenwei 2

9243 SH Bakkeveen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


'Natuur in de hoofdrol'

Geïnspireerd door de visie van Claudy Jongstra (Kunstenaar v.h. jaar 2019) organiseert
Stichting Waste-NO Waste Factory een bijzondere bijeenkomst inclusief diner in de Bakkeveense duinen waarbij de natuur de hoofdrol speelt.

Tijdens deze bijeenkomst heeft u de unieke gelegenheid om de kunstinstallatie Woven Skin® te bewonderen. Woven Skin is even terug in Nederland als tussenstop tijdens haar wereldtournee.
Daarnaast kunt u zich laten prikkelen door boeiende, korte speeches van inspirerende sprekers.

Bovendien wordt er een circulair diner geserveerd én bent u getuige van de wereldpremière van Claudy Jongstra's nieuwste project Farm Flower Fragrances®. Farm Flower Fragrances zijn geconcentreerde bloemenparfums gemaakt van biologisch geteelde bloemen gevat in bijenwas en olie.

Iedereen die de natuur en Claudy Jongstra en haar team een warm hart toedraagt, is van harte welkom in het prachtige landschap van Bakkeveen waar we te gast zijn bij het Het Fryske Gea.

En na afloop?
Wij beloven u dat u naar huis gaat met een goed gevoel in de wetenschap dat er hele mooie perspectieven lonken voor het gezamenlijk optrekken van landbouw en natuur. Kortom, dit wilt u niet missen.

Programma in het kort

16.00 uur Inloop In kleine groepen wandelen we naar Woven Skin en terug.
Daar wacht een aperitief.

16.30 uur Welkom Door Ellen van Selm, Burgemeester van de gemeente Opsterland

Circulair Diner met sprekers

Vervolgens geniet u van een circulair diner dat wordt verzorgd door Albert Kooij en Gerard Voskuilen. Ze koken samen met studenten van de opleiding Dutch Cuisine van ROC Friese Poort. Tijdens dit diner wordt u getrakteerd op korte en prikkelende inleidingen door: Sander de Rouwe, Sjoerd Feitsma, Albert Kooij, Hans Achterbosch, Lotte Landsheer, Ruud Hendriks,
Pier Vellinga en Claudy Jongstra.

Wereldpremière FFF
Tijdens het diner vindt de wereldpremière plaats van Farm Flower Fragrances tijdens een persconferentie.

20.00 uur Einde bijeenkomst

Locatie De Schaapskooi Oan é Wyk
Jarig van der Wielenwei 2
9243 SH Bakkeveen

Kosten De kosten bedragen € 47,50 per persoon inclusief diner en drankjes.

Praktisch Er is voldoende parkeergelegenheid.
We vragen u rekening te houden met de keuze van uw schoeisel omdat een korte wandeling door de natuur naar Woven Skin deel uitmaakt van het programma.

U kunt zich nu aanmelden, maar let op!
Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol is helaas echt vol!

We zien uit naar uw komst!

Voor nog meer informatie kunt u mailen met: info@claudyjongstra.com
Bellen kan ook: 06 - 53 32 80 19.

Sprekers

Sander de Rouwe

Gedeputeerde Provincie Fryslân

Opgewekte CDA-politicus, die in 2007 op zesentwintigjarige leeftijd Tweede Kamerlid werd, na vijf jaar eerder al raadslid in Bolsward te zijn geworden. Werd toen al gezien als een spreekvaardig talent en 'politiek dier'. Eerder was hij voorzitter van het CDJA in Friesland. Na gemeentelijk voorlichter te zijn geweest, werd hij campagneleider van de provincie Fryslân voor de Statenverkiezingen 2007. In de Kamer woordvoerder infrastructuurbeleid, openbaar vervoer, verkeersveiligheid en volkshuisvesting en voorzitter van de commissie voor Wonen en Rijksdienst. Had een belangrijk aandeel in het instellen van de Fyra-enquête. Bij de Statenverkiezingen van 2015 was hij CDA-lijsttrekker in Fryslân en sinds 20 mei 2015 is hij lid van Gedeputeerde Staten van de provincie.

Sjoerd Feitsma

Sjoerd Feitsma (PvdA) is wethouder financiën en bedrijfsvoering, coördinatie sociaal domein, cultuur en (legacy) LF2018, inkomen

1e loco-burgemeester

Sjoerd Feitsma was sinds 2006 raadslid en sinds 2008 fractievoorzitter. Sjoerd werkte tot nu toe als jurist/omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Hij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Hans Achterbosch

Hans zal vertellen wat hem drijft om het te doen zoals hij het doet en hoe hij daartoe is gekomen, als architect. Vanuit zijn achtergrond als avonturier & natuurliefhebber laat hij voelen hoe hij is gekomen tot het maken van maatschappelijk verantwoorde en relevante betekenisvolle & ecologisch architectuur in Nederland en in China.


Ruud Hendriks

Ruud Hendriks is docent biodynamische landbouw & bodemvruchtbaarheid en is teamleider van Aeres Warmonderhof.

Geen kunstmest meer. Geen veevoerimporten. Kringlooplandbouw. Het zijn nogal wat veranderingen waar boer en tuinder voor staan. Dat is echter niet voor het eerst, de landbouw is al 2 keer eerder vastgelopen en heeft koers moeten wijzigen. Ruud Hendriks zal een verkenning schetsen van de ontwikkeling van de landbouwcultuur en de betekenis daarvan voor onze omgang met plant, dier en voeding.


Albert Kooij

SVH-Meesterkok Albert Kooij (57) is F&B director / executive chef van International Hospitality Management van Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden. En is founding father van Dutch Cuisine

Voorheen werkte Albert werkte in toprestaurants waaronder De Hoefslag in Bosch en Duin, De Swaen in Oisterwijk, het Palace hotel in Montreux, Moulin de Mougins (Roger Vergé) in Mougins zuid frankrijk en De Duinrand in Drunen. Langzaam ontwikkelde hij een geheel eigen visie op koken. Een visie die hij graag overbrengt op anderen in zowel MBO als HBO. In 2006 verscheen zijn boek De Nieuwe Nederlandse Keuken. En in 2012 “de 5 ingrediënten voor beter eten” wat de basis voor het manifest van Dutch Cuisine is geworden.


Charlotte Landsheer

Lotte studeerde af in 1989 in Tilburg met specialiteit Keramiek en Fotovakschool Apeldoorn in 1994. Na vijf jaar werkzaam te zijn bij een fotostudio te Eindhoven begint zij in 1994 bij Cor Unum als werkleider op de nieuwe afdeling produktontwikkeling. Hier wordt de start gemaakt van het nieuwe gezicht van Cor Unum met ontwerpers van buitenaf. Met Bruno Ninaber, Marc Newson, Premsela, etc. weet ze naar een oplossing te zoeken om de ontwerpen productierijp te maken. Haar vader Zweitse heeft haar als kind al de kneepjes van het vak geleerd. Met Zweitse ging ze al vroeg ovens wisselen en voor hem maakte ze vele glazuurproeven. In 1998 verzelfstandigd Cor Unum en Charlotte gaat mee als bedrijfsleider. Contact met ontwerpers, uitvoering en overdragen naar werkvloer tot eindresultaat. Sinds 2009 is Cor Unum een stichting. Lotte is directeur, vormgever en curator van de collectie van Cor Unum. Met zorg en veel gevoel komt deze collectie tot stand. De afgelopen 10 jaar heeft Cor Unum een belangrijke rol in innovatief en creatief vormgeven, altijd denkend aan "de doelgroep mensen van Cor Unum “ .

Pier Vellinga

Pier Vellinga (1950), geboren in Nijland, Friesland. Na het Bogerman lyceum, een jaar studie in de Verenigde Staten (1967-1968) en Technische Universiteit Delft (1968-1975) ging hij werken bij het Waterloopkundig laboratorium, nu Deltares, als onderzoeker en vanaf 1984 als adjunct directeur. In 1988 werd hij adviseur van minister Nijpels van VROM ten behoeve van de ontwikkeling van internationaal klimaatbeleid. Later was hij een van de oprichters van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) en ontving daarvoor, met anderen de Nobelprijs. In 1991 werd hij hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en directeur van het Instituut voor Milieuvraagstukken. In 2007 tevens hoogleraar in Wageningen. De afgelopen 30 jaar heeft hij, in onderzoek en publicaties, zich vooral gericht op de maatschappelijke implicaties van klimaatverandering op het gebied van water, energie, landbouw, natuur en voeding. Hij deed onderzoek voor Wereldbank, de EU, het Nederlandse Delta Programma en verschillende overheden en bedrijven. Sinds 2014 is hij voorzitter van het bestuur van Urgenda, sinds 2014 portefeuillehouder Klimaat en Water van de Waddenacademie in Leeuwarden en sinds 2017 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de FMO bank in Den Haag.


Stichting Waste-NO Waste Factory
Postbus 330
8600 AH SNEEK

Datum en tijd

Locatie

Schaapskooi Oan ’e Wyk

Jarig van der Wielenwei 2

9243 SH Bakkeveen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen