Gratis

Wat armoede met je brein doet

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Stel: je hebt weinig geld en koopt dus een televisie op afbetaling. Uiteindelijk is deze door de bijkomende rente drie keer zo duur. Een buitenstaander kan makkelijk concluderen dat dit dom was om te doen en zal weinig begrip hebben voor zo'n daad.

Voor iemand die niet te maken heeft met de chronische stress wat schulden met zich meebrengt is het moeilijk om zich in te leven in degene die schulden heeft. Vaak spelen er op andere leefgebieden, zoals werk- en inkomen, relaties of gezondheid ook problemen. Er lijkt sprake te zijn van uitzichtloosheid en onvermogen en dat wordt wel eens vergeten.

Op het gebied van schuldhulpverlening zijn diverse studies gedaan over de vraag wat armoede met je brein doet en wat voor invloed het heeft op het handelen. Mensen in armoede kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken.

Marion de Groot, projectcoördinator AdministratieMaatjes en Thuisadministratie van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven heeft vanuit haar werk te maken met mensen die chronisch stress ervaren vanwege de schulden. Tijdens haar lezing hoopt ze aan de hand van theorie, filmpjes en voorbeelden meer begrip te krijgen voor de problematiek waar mensen in armoede mee worstelen en wil ze de taboe minder groot maken, zodat mensen eerder geholpen worden. Want voorkomen is immers beter dan genezen.

Wees welkom als je geïnteresseerd bent in het onderwerp.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen