Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met IBM Nederland de 95ste editie van Reuring!Café aan:

Wat gebeurt er met mijn data?

Deze avond zal een inhoudelijke discussie bevatten met een aantal erg interessante bankgasten.

Veel maatschappelijke vraagstukken kunnen opgelost worden door datagedreven werken. Denk daarbij aan de energietransitie, mestproblematiek, infrastructurele knelpunten en ondermijnende criminaliteit. Toch brengt het gebruik van data door de overheid enkele belangrijke vraagstukken met zich mee die vragen om een publiek debat over de waarden en normen van datagebruik. Eén van die vraagstukken is data-eigendom. Van wie is data van burgers bijvoorbeeld als de overheid in haar datagebruik samenwerkt met een private partij? Hoe blijft inzichtelijk wat er met data gebeurt en wie trapt er op de rem als data misbruikt wordt? Of denk aan data-toegang. Wie heeft het recht de data van burgers in te zien en hoe zorgt de overheid er in samenspraak met de markt voor dat burgers altijd bij hun eigen gegevens kunnen?

Een ander vraagstuk betreft de transparantie bij het inzetten van Artificial Intelligence. Hoe kan zekergesteld worden dat dit soort technologie voldoende uitlegbaarheid bevat, zodat burgers en professionals weten op basis van welke data en welke training aanbevelingen worden gedaan?

Deze en andere vragen staan centraal in deze editie van Reuring!Café. De overheid spreekt in deze editie met IBM Nederland. Het doel is leren van elkaar en het uitwisselen van ervaring rondom datagebruik en de ethische principes die daarbij komen kijken.

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze editie pakken we uit met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indische rijsttafel. Ook ditmaal verzorgt de huisband van het Ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’ de muziek. Mark Frequin, buitengewoon adviseur bij de Algemene Bestuursdienst en voorzitter van de VOM, is onze debatleider. Host is Peter Zijlema, general manager bij IBM Benelux.

De bankgasten van dit Reuring!Café zijn:

  • Jan Middendorp, Tweede Kamerlid en woordvoerder Overheid & Digitalisering namens de VVD
  • Bart Jacobs, hoogleraar Digital Security bij de Radboud Universiteit Nijmegen
  • Mark Bressers, directeur bij de Nederlandse Emissieautoriteit en voormalig directeur Digitale Economie bij het ministerie van EZK
  • Tjark Tjin-A-Tsoi, directeur-generaal bij het CBS

Meld je nu aan!

Datum: 24-09-2019 | Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag | Inloop vanaf 16.30 uur, start 17.00 uur | Indische rijsttafel na afloop!

Datum en tijd

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen