Gratis

Meerdere data

Wat kunnen redoxmoleculen voor jou betekenen? (Online via Zoom)

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Werkt gezond eten (genoeg) om gezond te blijven?

Over dit evenement

WERKT GEZOND ETEN (GENOEG) OM GEZOND TE BLIJVEN?

Je eet voedingsmiddelen met antioxidanten om schadelijke deeltjes die in je lichaam terecht zijn gekomen, te binden en uit te scheiden. Deze schadelijke deeltjes noemen we vrije radicalen en ze beschadigen je cel DNA. Dat doen ze niet expres, maar het zijn onstabiele moleculen die weer stabiel willen zijn. Ze willen verbinden met enzymen, eiwitmoleculen en/of cellen en kunnen hiermee grote schade aanrichten, oxideren van je lijf. Roesten, verouderen, ziek maken.

Voeg je de antioxidanten toe aan je lieve lijf om de ziekmakende en verouderende vrije radicalen te binden, dan heb je redoxsignalerende moleculen nodig om deze te laten werken. Deze moleculen zijn vanaf je ontstaan in je lijf aanwezig, maar verminderen in aantal naarmate de tijd verstrijkt. Dan kun je dus blauwe bessen eten tot je groen ziet, maar heeft het bijzonder weinig effect en is het als een druppel op een gloeiende plaat!

Relatief kort geleden is het wetenschappers gelukt de redoxsignalerende moleculen buiten het lichaam te stabiliseren. En daarmee is het mogelijk ze als supplement te drinken. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als je dit blijft toevoegen?

Kom naar onze informatieve Zoom sessie!

Delen met vrienden

Organisator Liesbeth Hogervorst / Ester Holman

Organisator van Wat kunnen redoxmoleculen voor jou betekenen? (Online via Zoom)

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen