Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Studio Makkink & Bey

Marconistraat 85

3029 AJ Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Fotocredits: Studio Makkink & Bey

De Water School is een prototype voor een nieuw te ontwikkelen school in de vorm van een werktentoonstelling die tijdelijk gehuisvest is in de werkplaats van Studio Makkink & Bey. Het platform van de IABR wordt door Studio Makkink & Bey gebruikt om hun plannen voor de Water School een stap verder te brengen. Uiteindelijke doel is om, met het M4H-gebied als uitgangspunt, een levend archief en een netwerk op te zetten dat ingezet kan worden om de Water School ook daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Vanaf 1 juni en gedurende de gehele biennale is de tentoonstelling op iedere vrijdag open voor publiek. Gasten uit de culturele sector, de industrie en de overheid worden gevraagd hun visie te geven op ‘water’ en ‘educatie’ in de vorm van lezingen en discussies.

Clean
De Cleaning Day staat in het teken van de verschillende manieren om lichaamseigen afvalstoffen en afvalwater te benaderen en stelt de vraag of we die kunnen zien als een toekomstige bron van grondstoffen. Het schoonmaken staat centraal, waarbij niet alleen wordt ingegaan op het schoonmaken van een gebouw of een ruimte maar waarbij ook aandacht wordt besteed aan het reinigen van ons lichaam.
Traditiegetrouw reinigen we ons lichaam in betegelde ruimtes die niet alleen makkelijk schoon te maken zijn maar die het ook mogelijk maken het teveel aan water af te voeren in de richting van waterzuiveringsinstallaties. Wat zou er gebeuren wanneer we ons lichaam en grijs water zouden beschouwen als een bron van grondstoffen? Hoe zou deze benadering het ontwerp van hygiënische ruimtes in gebouwen en scholen beïnvloeden?

Met onder andere gastdocent Monique Kartoidjojo - van der Werf, die het Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vertegenwoordigt. Zij zal uitleggen hoe afvalwater niet langer als een afvalproduct kan worden beschouwd, maar als een waardevolle bron van duurzame energie, grondstoffen en schoon water. Ook zal ze stilstaan bij de uitdagingen waar de overheid voor staat om dit te realiseren.

The Water School is a working exhibition in the studio of Studio Makkink & Bey, and a springboard from which to develop a school that, in the near future, will be opened in the heart of the M4H district. Using the IABR as a platform and branching out from the M4H district, the hinterland of Studio Makkink & Bey, the goal is to create an active archive and network which are to be activated and used to establish the Water School.

Clean
Are there different ways to approach our bodily waste and wastewater? Can we see them as a possible source, a raw material of the future?
The Cleaning Day focuses on the act of cleaning, addressing the act of cleaning a building or a space, but also the act of cleansing oneself for hygienic purposes. Traditionally, this happens in tiled spaces, which are easy to clean and allow for waste water to be flushed away and to eventually end up in wastewater treatment plans. Yet, what would happen if we would view our body and grey water as a mine to generate resources from? How would this impact the design of hygienic spaces in buildings and schools?

The first invited lecturer, being Monique Kartoidjojo- van der Werf, represents the Regional Water Authority Schieland en de Krimpenerwaard. She will explain how we can see wastewater as a valuable source of renewable energy, raw materials and clean water, and the challenges the government is facing to make this happen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Studio Makkink & Bey

Marconistraat 85

3029 AJ Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen