Webinar - COVID -19

Webinar - COVID -19

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Northern Knowledge webinar - COVID - 19

Over dit evenement

COVID - 19. Het zet ieders leven op zijn kop en toch vinden we de situatie met z'n allen steeds 'normaler' worden. De (eerste) piek mag dan zijn geweest, achter de schermen wordt er door wetenschappers en medici nog altijd hard gewerkt om alles te weten te komen over het virus dat de wereld in zijn greep heeft. Zodat we bij een opleving van het virus proactief kunnen bijsturen en de impact van een volgende golf beperken.

Ook in het Noorden wordt baanbrekend onderzoek gedaan. Zo doet samenwerkingsverband Lifelines (Rijksuniversiteit Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health en UMCG) momenteel een grootschalig bevolkingsonderzoek naar het virus onder 55.000 noorderlingen.

In het eerste Northern Knowledge webinar staan we stil bij het Lifelines onderzoek, de genetische aspecten die een rol spelen en de maatschappelijke invloed van COVID - 19 op de langere termijn.

Lude Franke, Hoogleraar Genetica bij het UMCG, vertelt je wat we tot nu toe weten over de genetische factoren die een rol spelen in het ziekteverloop en waarom het zo belangrijk is om inzicht te hebben in deze factoren.

Jochen Mierau, Wetenschappelijk Directeur bij de Aletta Jacobs School of Public Health, gaat dieper in op de maatschappelijke gevolgen op langere termijn en de lessen die we momenteel in sneltreinvaart leren.

Uiteraard is er bij dit webinar middels een livechat volop gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen. Moderator Annemieke Galema, Directeur bij Northern Knowledge, legt jouw vragen voor aan de sprekers.

We kijken uit naar je (virtuele) komst, dus meld je aan!

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen