Gratis

Webinar: ICDD, ben jij er klaar voor?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Ben jij een asset informatiemanager, projectinformatiemanager of BIM manager? Dan is dit webinar iets voor jou.

Over dit evenement

In dit webinar laten we zie hoe ICDD kan werken, gaan we in gesprek over potentiële toepassingen in de bouwsector, en komt aan bod welke stappen je als eindgebruiker moet ondernemen om ICDD te kunnen gebruiken bij het uitwisselen van informatie.

Achtergrond

Opdrachtgevers en assetmanagers willen actuele gegevens over het areaal (of bouwwerk) ontvangen bij oplevering van bouw- en onderhoudsprojecten. Opdrachtnemers en/of serviceproviders hebben dezelfde behoefte bij start van het project, informatie over het areaal te ontvangen van de opdrachtgevers. Dan is het handig als je de onderliggende structuur en metadata van de bestanden kunt overnemen, als de informatie van het ene systeem naar het andere wordt overgezet.

Een voorbeeld is de uitwisseling van een geometrisch model in 3D (IFC) of 2D (GIS) waarbij documenten of datasets gekoppeld zijn aan de objecten, zoals inspectiefoto’s, sterkteberekeningen of attributen van het object uit je objecttypebibliotheek. De opdrachtnemer kan dan bij start van het project de documenten opnemen in een projectinformatiesysteem; de opdrachtgever kan bij oplevering de documenten opnemen in een assetinformatiesysteem. Via een viewer van het 3D-model of de kaart kunnen de bijbehorende documenten teruggevonden worden. Voor dit soort vragen is ICDD bedoeld.

Wat is ICDD?

ICDD, de internationale opvolger van COINS 2.0, regelt de uitwisseling van digitale bouwwerkinformatie via zogenaamde ‘informatie-containers’: opdrachtgevers en -nemers delen documenten, datasets en bijbehorende meta-informatie in gestructureerde zip-files.

Programma

  • 13:00 - 13:15 - Introductie door COINS productmanager Elisabeth Klören, over het hoe en waarom van ICDD.
  • 13:15 - 13:50 - Use Case Amsterdam : hoe combineer je 2D-objecten in GIS met documenten? Spreker: nog te bepalen.
  • 13:50 - 14:15 - Use Case Tennet: hoe combineer je 3D-objecten in GIS met documenten? Spreker: Hans Schevers, Building Bits, opsteller van de technische documentatie over container validatie.
  • 14:15 - 14:30 - Vragen
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator BIM Loket

Organisator van Webinar: ICDD, ben jij er klaar voor?

Het BIM Loket is aanjager van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Wij dagen iedereen in de bouw en vastgoed, infra en ruimtelijke omgeving (geo) uit samen te werken aan digitalisering, op basis van een open informatiespeelveld. Met als stip op de horizon een 100 procent duurzame, klimaatbestendige, circulaire en gezonde gebouwde omgeving.

 

Het BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM in de Nederlandse bouw en infra, door het gebruik van open BIM-standaarden te bevorderen. Het BIM Loket beheert deze standaarden deels zelf, in nauwe samenwerking met onze partners. Een ander deel wordt elders beheerd, bijvoorbeeld in internationaal verband.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen