Gratis

Webinar “ISO 19650 and beyond”

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gemeente Amsterdam, Metro & Tram

Entrada 600

1114 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Met dit seminar geeft het BIM Loket antwoord op uw vragen over NEN-EN-ISO 19650.

Over dit evenement

Vanwege de corona-crisis wordt dit seminar uitgevoerd als webinar. U ontvangt tijdig informatie over de gang van zaken.

Het BIM Loket is actief betrokken bij een aantal Task Groups die richtlijnen opstellen voor de toepassing van de normenserie NEN-EN-ISO 19650. We merken in ons netwerk dat er veel belangstelling is voor deze onderwerpen, en dat er veel vragen leven over het hoe en wat. Met dit seminar “ISO 19650 and beyond” praten we u graag bij.

NEN-EN-ISO 19650

Eind 2018 publiceerde de Europese normcommissie voor BIM, de CEN/TC 442, de eerste twee delen van de EN-ISO 19650-serie. Deze normenserie wordt wereldwijd gezien en geaccepteerd als dé standaard voor het management van digitale informatie in de levenscyclus van bouwwerken. Zo ook in ons land, waar de “19650” in 2019 ook als NEN-norm is gepubliceerd (voorlopig helaas alleen nog in een Engelstalige versie). Veel bedrijven zijn bezig om de norm te implementeren in hun eigen BIM-processen en -procedures.

Daarbij spelen begrippen als Level of Information Need (LOIN), Exchange Information Requirements (EIR, in het Nederlands Informatie Leveringsspecificaties), BIM Execution Plan (BEP) en Common Data Environment (CDE). De normenserie beschrijft deze zaken in algemene termen en stelt algemene eisen, die in de praktijk nog veel nadere uitwerking behoeven. Op dit moment doet iedere organisatie dat min of meer naar eigen inzicht. Om daarbij te helpen én om te voorkomen dat er heel veel verschillende interpretaties van (onderdelen van) de ISO 19650 ontstaan, ontwikkelt de CEN/TC 442 praktijkrichtlijnen (“Technical Specifications”) voor onder andere LOIN, EIR, BEP en CDE. Deze zullen in de loop van de komende twee jaar druppelsgewijs beschikbaar komen.

Programma

Het programma begint om 13:00 uur en loopt tot (uiterlijk) 17.00 uur.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Gemeente Amsterdam, Metro & Tram

Entrada 600

1114 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen