Webinar – Leefstijlcoaches, doe mee met 2diabeat!

Venster Acties

Webinar – Leefstijlcoaches, doe mee met 2diabeat!

Online bijeenkomst georganiseerd voor alle BLCN-leden Het programma 2diabeat zet zich in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen.

Door 2diabeat

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 13 mrt. 2023 11:00 - 12:00 PDT

Locatie

Online

Over dit evenement

De leefstijladviseur als lokale aanjager van 2diabeat?

Webinar voor leefstijlcoaches op 13 maart van 19.00 – 20.00 uur.

Het programma 2diabeat zet zich in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. Dat is belangrijk, want al ruim 1,2 miljoen mensen hebben diabetes type 2 en dat aantal stijgt hard. Om echt een verschil te kunnen maken, kent het programma een wijkgerichte aanpak. Daarin werken lokale professionals en inwoners samen aan een gezonde wijk. Ondertussen is 2diabeat twee jaar actief in Nederland en al meer dan 25 wijken hebben zich aangesloten bij het programma.

Met steun vanuit het Nationaal Preventieakkoord kunnen we het komende jaar nog meer wijken gaan ondersteunen. Net zoals de inzet van diëtisten, fysiotherapeuten en huisartsen, is de inzet van leefstijlcoaches binnen 2diabeat onmisbaar. We nodigen jullie daarom graag uit om deel te nemen aan dit webinar om kennis te maken met het 2diabeat programma, de ondersteuning die we bieden en hoe je zelf mee zou kunnen doen. Daarbij zal Susanne Renkema – lokale aanjager in Kortenhoef/Nederhorst, Wijdemeren – haar ervaringen met 2diabeat met jullie delen.

Registreer je en ontvang en/of klik op 13 maart 2023 om 19.00 uur op de zoomlink.

We maken voor deze webinar gebruik van de applicatie ZOOM, waarmee we inmiddels al veel positieve ervaringen hebben opgedaan.

Uitleg deelname ZOOM sessie

Om deel te nemen aan deze bijeenkomsten hoef je niks te downloaden. Je kunt gewoon deelnemen aan de vergadering door kort voor starttijd op de link.

Kies vervolgens voor ‘ join from your browser’ om toegang te krijgen tot de vergader omgeving. Vul je naam in en klik op ‘ join’. Geef vervolgens aan dat je gebruik wilt maken van de audio en video apparatuur (als je die hebt op de computer). Links onderin het scherm klik je op het video en audio icoon om de video en audio uit te zetten.

Alternatief is deelnemen met je mobiele telefoon: Download in enkele seconden de gratis ZOOM app op je telefoon. Klik vervolgens de link aan in deze email en de applicatie verbind je automatisch met de virtuele bijeenkomst.

We hopen je dinsdag 13 maart 2023 online welkom te mogen heten.

Over de organisator

Georganiseerd door
2diabeat

2diabeat is een meerjarig landelijk programma waarin burgers, patiënten, zorgverleners, onderzoekers, zorgverzekeraars, gemeenten, GGD-organisaties en bedrijven de handen ineenslaan om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. We bekijken samen hoe we bestaande initiatieven en interventies kunnen versterken, combineren of vernieuwen. We brengen de aanwezige kennis en ervaring bij elkaar om een groter effect te bereiken 

VWS heeft het kwartiermakerschap voor 2diabeat belegd bij stichting VitaValley, die samen met de de Nederlandse Diabetes Federatie, het Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland en BeBright het programma uitvoert.