Gratis

Webinar Operation Clean Sweep

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Tijdens het webinar wordt uitgelegd wat Operation Clean Sweep is en hoe het in de praktijk wordt toegepast.

Over dit evenement

Op 29 juni 2021 organiseert de NRK een webinar over Operation Clean Sweep. Er wordt uitgelegd wat Operation Clean Sweep is en ook hoe het in de praktijk wordt toegepast. Vaak blijkt dat voor bedrijven enorm mee te vallen en is het gewoon een kwestie van beginnen. Erik de Ruijter licht het in dit webinar toe en gaat vooral in op praktische zaken. Het webinar begint om 15.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur.

In Nederland werken de NRK en PlasticsEurope samen aan dit internationale programma dat al ruim 25 jaar bestaat. Operation Clean Sweep (OCS) is actief in bijna alle Europese landen. In Nederland bestaat het sinds 2015 en was het aanvankelijk opgezet door de NRK in samenwerking met RVO. De NRK tekende mee als deelnemer aan de mondiale actie Operation Clean Sweep.

In het webinar OCS komt aan bod:

  • Kennismaken; wat zijn jouw vragen met betrekking tot OCS? Welke wens heb je? Waar loop je tegenaan?
  • ECHA-wetgeving; wat is het en wat betekent het voor jou? Nu de ECHA microplastics regelgeving in aantocht is, komt er nog meer focus op. Maar de eisen aan het bedrijf om zwerfafval te voorkomen blijven ook overeind. Daarom is het doel van de NRK om met OCS pelletverlies èn zwerfafval te voorkomen. Uitleg door Erik de Ruijter, directeur beleid en advies van de NRK.
  • Inrichten van uw eigen 'Good Housekeeping-systeem'. Zwerfafval voorkomen doet een bedrijf door er een vast aandachtspunt van te maken. Je hebt als bedrijf dus een zorgsysteem nodig met doelen, afspraken, steun directie en medewerkers, en controle.
  • Clean Sweep Regelhulp; een praktische tool waarmee je controleert of en waar granulaat en ffval weglekken tijdens productieprocessen. Je krijgt in beeld waar reststromen kunnen ontstaan en materiaal verdwijnt.

Praktische informatie

Het webinar vindt plaats op 29 juni 2021 van 15:30-17:00 en is uitsluitend voor NRK-leden.

Op de dag van het webinar ontvang je rond 12 uur de mail met een link naar de Zoom-meeting (houd de spambox in de gaten!). Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen