Webinar over Developmental Coördination Disorder (DCD)

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Leraren, IB-ers, zorgcoördinatoren, ouders en andere professionals die betrokken wij bij kinderen/jongeren met DCD.

Over dit evenement

In groep 3 zit leerling Bart die het moeilijk vindt om te schrijven en te knutselen. Hij krijgt het correct schrijven van de letters maar niet onder de knie...het blijft onleesbaar. Bram in groep 7 is heel onhandig. Dit is bij zijn buitenspel en bij de gymnastiek goed te zien. Hij wordt vaak als laatste gekozen als er teams gemaakt moeten worden. Marleen in leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs blijft het lastig vinden om haar werk goed te organiseren en te plannen. Haar huiswerk is vaak niet af en ze levert werkstukken niet of te laat in. Deze drie leerlingen zijn bekend met de diagnose DCD (Developmental Coordination Disorder; een coördinatie-ontwikkelings-stoornis).

Wat is DCD en wat zijn de gevolgen voor de leerling? Wat zijn de gevolgen voor jouw handelen als leraar? Waar moet je rekening mee houden en hoe kun je deze leerlingen het best begeleiden en ondersteunen?

Tijdens dit webinar krijg je achtergrondinformatie over DCD en handelingsadviezen voor op school. Bovendien gaan we een aantal oefeningen doen zodat je het zelf kunt ervaren.

Meer lezen over DCD? Neem dan een kijkje bij onze Kennisbank, www.externedienstverlening.nl

De workshop wordt verzorgd door Maria van Doormaal en Lisan Cremers, medewerkers van de Externe Dienstverlening van SSOE.

Op locatie

We kunnen dit webinar ook als workshop op locatie geven. Een workshop duurt ongeveer 2 uur. We kunnen samen kijken wat de wensen zijn en hiervoor een offerte maken.

Als je interesse hebt voor deze workshop op een congres, studiedag of ouderavond, kunt u contact met ons opnemen. Via de mail info@externedienstverlening.nl of telefonisch 0882140100

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator SSOE Externe Dienstverlening

Organisator van Webinar over Developmental Coördination Disorder (DCD)

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen