Gratis

Webinarreeks Digitalisering: de ondergrond

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinarreeks Digitalisering: de ondergrond in met het Verticaal Kabels en Leidingen Systeem

Over dit evenement

Op dinsdag 19 januari van 13:00 – 14:00 uur organiseert RegioIngenieur wederom een webinar over Digitalisering, in samenwerking met de gemeente Leiden. Dit keer duiken we de 'ondergrond' in met het project Verticaal kabels en leidingen systeem (VKLS). Dit project is onderdeel van het thema Vol onder maaiveld van het COB.

Dit derde Webinar in deze serie zal plaatsvinden op dinsdag 19 januari van 13:00 - 14:00 uur met Pieter van Leeuwen, projectcoördinator bij gemeente Leiden, als spreker.

De binnenstedelijke ondergrond barst uit zijn voegen. Het is nodig orde in de chaos te scheppen. Vooral ook om toekomstige ontwikkelingen, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie en het vervangen van riolering en k&l netwerken (aanleg glasvezel), het hoofd te bieden. Een van de manieren om de beperkte ondergrondse ruimte beter te benutten is het Verticaal Kabels Leidingen Systeem (VKLS). Geïnspireerd door het thema ‘Vol onder maaiveld’ van het COB en de Bouwcampus heeft gemeente Leiden dit idee aangedragen dat zou kunnen bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke probleem. Een van de manieren om de beperkte ondergrondse ruimte beter te benutten is namelijk een verticale ordening van de kabels en leidingen, in plaats van de gebruikelijke horizontale/verticale ordening.

In dit Webinar vertelt Pieter van Leeuwen over het principe, de voordelen van VKLS, samenwerking met andere stakeholders en de huidige status van dit project. Natuurlijk zal er tijdens de sessie weer genoeg ruimte zijn voor vragen en discussie om dit Webinar tot een interessant en interactieve sessie te maken.

Meld je aan voor dit derde Webinar in de reeks op 19 januari: de ondergrond in met het Verticaal Kabels en Leidingen Systeem. Wij hopen je online te zien bij één of meerdere van onze Webinars uit de Webinarreeks Digitalisering.

Bron hoofdafbeelding: COB

Wat: Webinar Digitalisering: de ondergrond in.

Wanneer: 19 januari 2021, 13:00 - 14:00 uur.

Waar: Online, via MS Teams (de link ontvang je na aanmelding)

Wie: Pieter van Leeuwen (Project coördinator gemeente Leiden)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen