Gratis

Week van de Circulaire Economie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Plug in City

17A Leidingstraat

5617 AJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op donderdag 6 februari vindt in Plug-in-City een event plaats het kader van de Week van de Circulaire Economie

Over dit evenement

Plug-in-city en Architectuurcentrum Eindhoven verzorgen een kennis- en netwerkevent op do 6 februari 2020. Vanaf 16.00 zijn er in de presentatieruimte van Plug-in-City op Strijp-S korte presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Telkens met het ‘menselijke aspect’ als rode draad (zie onder). Het event wordt rond 17.30 afgesloten met een netwerkborrel. Deelname is gratis.

Werkstatt architecten, opgericht door Raoul Vleugels en Niels Groeneveld, werkt vanuit de thema’s duurzaam, gezond, menselijk. In hun visie gaat architectuur vooral over het verrijken van de multi-zintuiglijke beleving en de toepassing van hoogwaardige natuurlijke bouwmaterialen.

Struikroven is een initiatief van Bernice Kamphuis en Vincent Wittenberg. Bij struikroven worden zoveel mogelijk planten en struiken bij grootschalige sloop- en vernieuwingsoperaties ‘gered’, door ze op een andere plek te herplanten.

Woonbedrijf ontwikkelt en bouwt samen met Inbo 20 circulaire woningen onder de naam Glaskring. Ze worden gemaakt van hergebruikte materialen én materialen die in de toekomst weer kunnen worden hergebruikt.

In januari 2019 startte de verbouwing van het Eindhovense Stadhuis, die in het voorjaar van 2020 zal worden opgeleverd. Het multidisciplinaire team !MPULS pakt deze opgave aan. !IMPULS wordt gevormd door Brink Groep, DOOR architecten / Rudy Uytenhaak + partners architecten, DWA, Kuijpers en Ballast Nedam Zuid. Bij deze operatie was veel aandacht voor het hergebruik van materialen, de toepassing van groen, energie en isolatie maar ook het stimuleren van duurzaam gebruik door logische acties op onderhoud, beheer en gebruik. DOOR architecten licht dit bijzonder project toe.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Plug in City

17A Leidingstraat

5617 AJ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen