Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Heidelberglaan 25

3584 CS Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie worden alle kinderen met kanker behandeld. Om deze kinderen te genezen is het essentieel dat we begrijpen wat kanker eigenlijk is en waarom sommige kinderen de ziekte krijgen. En niet te vergeten welke behandeling het beste werkt. Daarvoor is wetenschappelijk onderzoek nodig. Zo’n 300 onderzoekers in het Prinses Máxima Centrum werken dagelijks aan dit soort vragen.

Ze kijken naar de cellen in je lichaam en vergelijken die met kankercellen om te kijken wat de verschillen zijn. Ze testen nieuwe medicijnen om de kans op genezing te vergroten. Ook kijken ze naar het effect op het hele gezin, want ook voor broers en zussen van een zieke is het een zware periode. En als je bent genezen van kanker, ben je lang nog niet altijd van de gevolgen af. In de LATER-studie onderzoeken wetenschappers wat je er later nog van merkt.

Ben je benieuwd hoe ze dat doen? En wat ze al hebben geleerd van al hun experimenten? Kom dan een kijkje nemen bij de researchafdeling van het Prinses Máxima Centrum. Hier vertellen wetenschappers je over hun onderzoek en bij de verschillende kraampjes kun je zelf ook proefjes doen om meer te leren over kinderkanker.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Heidelberglaan 25

3584 CS Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen