€ 10

Weeping Songs met Julie Scott & Maaike Peterse in kasteelklooster Bronckhor...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kasteelklooster Bronckhorst

Basilius van Bruggelaan 2

5363VA Velp

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zondag 25-2-2018 19:30

Weeping Songs is een waar liefdesproject van singer-songwriter Julie Scott en celliste Maaike Peterse.
Beide bestierden in verschillende formaties grote podia en stonden op festivals als Lowlands, Pinkpop en SXSW. Samen wagen zij zich nu aan de mooiste en meest dramatische nummers ooit geschreven. Hun muziek is een eerbetoon aan helden zoals David Bowie, Fink, Kate Bush en PJ Harvey en is bovendien een ode aan melancholie…de mooiste, hartverscheurende nummers worden door Maaike en Julie opnieuw bewerkt voor cello, gitaar en zang, breekbaar, gekweld en intens.

Concerten van Weeping Songs zijn een belevenis waar alles draait om echt luisteren en in vervoering raken. Van klein intiem in een woonkamer tot in prachtige kapellen verlicht met kaarslicht en warme kussens. Het overbrengen van mooie en oprechte muziek is iets wat Julie en Maaike het allerliefste doen en waar zij elkaar in hebben gevonden.

ALVAST BELUISTEREN? KIJK HIER: https://www.youtube.com/user/juliescottsongs

Julie Scott
De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakte in de jaren `90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower tourde en op festivals als Lowlands en SXSW optrad.

Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey. Na Mizpah verruilde Julie Arnhem voor Den Haag, richtte de eclectische rockband can-of-be op en schreef samen met soulmate en pianovirtuoos Roeland Drost voor verschillende muziektheatervoorstellingen
.
Ze reisde een jaar mee als zangeres van DASH!, het jazzensemble van Maarten Ornstein, componeerde samen met Britse Trance legende Solarstone een aantal nummers voor zijn laatste 2 albums en werkte samen met een groep van het gerenommeerde Residentie Orkest.

In 2016 verscheen haar 2de solo album Dearydeary .Dit album laat Julie horen op haar best; ze fluistert, bezweert en betovert, soms enkel door gitaar begeleid, dan weer met cello en hammond, gierende samples en weemoedige koortjes. Haar muziek is filmisch en ontroerend, haar teksten openhartig…sprookjes met ballen.

Maaike Peterse
Maaike zette haar eerste muzikale stappen op negenjarige meisje als vioolleerling van haar vader, die violist was in het Residentie Orkest. Tijdens haar jeugd kreeg ze zeer veel muzikale invloeden mee, gezien haar beide ouders muzikant waren. Na de viool pakte Maaike de cello op toen ze 13 werd.

Ze kreeg les van cellisten als Michel Roche (Hoge school der Kunsten Utrecht, conservatorium), Ceacilia van Hoof (Residentie Orkest) en Lucia Swarts (Koninklijk Conservatorium). Maaike studeerde af in 1999. Qua muziek varieert haar smaak van Apocalyptica tot Albinoni, Dreamtheater tot Dvorak, Opeth tot Orff, Porcupine Tree tot Prokofiev en alles daartussen. Met grote voorbeelden als Jacqueline DuPre en Pablo Casals ontwikkelde ze zich tot een veelzijdig celliste die graag progrock speelt maar ook een opera niet uit de weg gaat.

Sinds 2008 speelt Maaike in de progressieve rockband Kingfisher Sky, sinds 2010 bij Ayreon en sinds 2012 met hartsvriendin Julie Scott. Vanaf 2014 tourde zij 3 jaar met Kovacs waarmee ze o.a. op Pinkpop, Lowlands en Sziget stond.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kasteelklooster Bronckhorst

Basilius van Bruggelaan 2

5363VA Velp

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen