Gratis

Weet van Wasbaar - Wees klaar voor wasbare luiers in jouw praktijk

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CIRCL

1B Gustav Mahlerplein

1082 MS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Beste zorgprofessional,

Deze bijeenkomst is het startschot voor de campagne 'Weet van Wasbaar' en de start van de 'Mazzelkontjes' campagne. 'Weet van Wasbaar' is een landelijke bewustwordingscampagne vanuit Rijkswaterstaat over het gebruik en de voordelen van wasbare luiers. Met de 'Mazzelkontjes' campagne van de Metropoolregio Amsterdam en Milieu Centraal worden de inwoners geïnformeerd over wasbare luiers en krijgen jonge ouders de kans om de luiers gedurende twee maanden kosteloos uit te proberen. Daarom is het mogelijk dat ook u in uw praktijk vragen zal krijgen over wasbare luiers. Wees goed voorbereid en laat u door ons informeren tijdens de bijeenkomst.

Wasbare luiers

Totdat een kindje zindelijk is zijn ongeveer 5.300 wegwerpluiers nodig of een set van 24 wasbare luiers. Over de hele luierperiode zijn wasbare luiers ongeveer € 500 goedkoper en het voorkomt zo'n 22 kilo luierafval per maand.

De meeste ouders kiezen voor wegwerpluiers en denken bij wasbare luiers nog aan katoenen doeken en veiligheidsspelden. Dit beeld klopt niet, want moderne wasbare luiers zijn handig in gebruik, zacht voor de baby, verkrijgbaar in alle kleuren en hebben volgens ervaringsdeskundigen diverse gezondheidsvoordelen. Wij laten dit graag aan u zien en er zijn vanuit de campagnes ook een beperkt aantal wasbare luiers beschikbaar, als sample voor in uw praktijk.

Programma

14.30 uur Inloop

15.00 uur Opening door Marten Boels, grondstoffenregisseur MRA

15.10 uur Elly van Wageningen, wethouder en trekker Programma Circulare Economie in de MRA

15.30 uur De moderne wasbare luier door Sjouke Liem, eigenaar Sterk voor Wasbaar

16.00 uur Campagne Mazzelkontjes door Lauren Kloosterboer Haenen, projectleider MRA

16.30 uur Ervaringsdeskundigen vertellen over wasbare luiers

16.50 uur Afsluiting door Marten Boels, grondstoffenregisseur MRA

17.00 uur Borrel

Deze campagne is een samenwerking tussen de Metropoolregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en Milieu Centraal. Alle marktpartijen in Nederland op het gebied van wasbare luiers zijn aanwezig en kunnen u kennis laten maken met hun product.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CIRCL

1B Gustav Mahlerplein

1082 MS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen