€ 0 – € 3

Wereld op een keerpunt

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het gaat goed met de economische groei, bedrijfsinvesteringen, consumptie en beleggen. Zijn we er door verblind? Door conflicten, verbrokkeling en verschuivende loyaliteiten hebben we een gevoel van onrust en onbehagen. Het schuurt. De wereld verandert razendsnel. Gaan we naar een structureel ander wereldbeeld toe? Staan we aan de vooravond van een omwenteling? Wat zijn de trends en wat betekent het voor de toekomst?

In het Westen zijn we welvarend, maar we weten dat het met de wereld minder goed gesteld is dan wenselijk is. Er doen zich ontwrichtingen en crises voor waardoor we ons soms afvragen of het nog goed komt met onze leefomgeving. Of is het al te laat om nog te keren? Al sinds de mensheid bestaat vraagt men zich af waarheen het gaat met ‘deze wereld’. In een actuele analyse gaat Frits Bosch op zoek naar de diepere oorzaken van de huidige problemen. Hij doet dat aan de hand van actuele thema’s, zoals onder meer Globalisering, Informatie Technologie, Innovatie, Europese integratie, opkomst Azië, Samenleving, Populisme, Elite, Jeugd, Cultuur, Immigratie, Aanslagen, Rechtsstaat, Kernwaarden, Educatie, Milieuvervuiling, Opwarming van de aarde. Hij komt met klare, mogelijk controversiële standpunten en beleidssuggesties die uitnodigen tot discussie. Opvattingen over ethiek, beleid en ideologie worden niet geschuwd. Het gaat om nuance, verdieping en duiding.

Frits Bosch is macro-econoom en economisch socioloog (Universiteit van Amsterdam). Hij was in diverse functies werkzaam bij Unilever, VNO, ABN, Wereldhave en GIM. Hij startte in 1992 Bureau Bosch asset consultancy, adviseur van institutionele partijen. Sinds 2011 is hij partner bij DutchInvestor. Hij heeft velerlei artikelen, gidsen en boeken op zijn naam staan.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen