WERELDKAMPIOENSCHAP WIEZEN 2016
Verkoop beëindigd
WERELDKAMPIOENSCHAP WIEZEN 2016

WERELDKAMPIOENSCHAP WIEZEN 2016

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Zandhoven

De Populier

2240 Zandhoven

Belgium

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het vierde wereldkampioenschap WIEZEN 2016 

Wie wordt  wereldkampioen wiezen?

De evenementenhal “De Populier” van Zandhoven is op 22 oktober 2016 opnieuw de ontmoetingsplaats voor de betere wiezers. Die dag wordt van 10 uur tot 19 uur het wereldkampioenschap wiezen voor de vierde maal  betwist.. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven. Meer informatie vind je op onze  website www.wkwiezen.be.

De organisatie is niet aan zijn proefstuk toe. Reeds in 2013, 2014 en 2015 werd een wereldkampioenschap gewone wiezen georganiseerd.

 In het najaar van 2016 is Zandhoven  de gastgemeente  voor  het wereldkampioenschap gewone wiezen.

Het toernooi begint met een oefenronde. Tijdens deze zogeheten “steekronde” kunnen de spelers elkaar en het reglement leren kennen. De resultaten van deze ronde tellen niet mee.

Tijdens de volgende twee rondes worden de punten opgeteld . De  helft van de ingeschreven spelers gaan na 3 rondes van 16 spelen  door naar de  halve finale. De vier beste spelers  spelen de finale en voor de volgende 12 is er een troostingsfinale . De teller wordt terug op nul gezet en wie de beste score haalt in de finale van 4  wordt wereldkampioen wiezen 2016 !  Er zijn prijzen voorzien voor de 4 finalisten en de winnaars van de troostingsrondes.

Het idee om een wereldkampioenschap wiezen te organiseren is dan ook uniek en spreekt senioren, medioren, jeugd en jong volwassenen aan.  Wij zijn inmiddels genomineerd voor een erkenning als immaterieel cultureel erfgoed.

We mochten op veel mediabelangstelling rekenen in de afgelopen jaren.

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Zandhoven

De Populier

2240 Zandhoven

Belgium

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen