Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Helaas is het op dit moment niet meer mogelijk om in te schrijven

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Atletiekvereniging 1934 (AV '34)

19 Sportpark Orderbos

7313 HN Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Helaas is het op dit moment niet meer mogelijk om in te schrijven
Beschrijving van het evenement
Een 1-daagse wedstrijd over alle klassieke hardloopafstanden.

Over dit evenement

De wereldrecordraces!

Voor de eerste keer organiseren we een 1-daagse wedstrijd waarbij alle klassieke hardloopafstanden worden gelopen. Dat betekent dus dat je vanaf 8:15 uur de volgende afstanden loopt: 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 5km, 10km en de marathon! De ultieme battle tussen de korte en lange afstand lopers en tussen mannen en vrouwen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

We starten redelijk vroeg en werken dan van kort naar lang. Het exacte programma vind je verderop. We beginnen dus met de 100m en eindigen met de Marathon. Het schema zit zo elkaar dat we genoeg rusttijd tussen de afstanden hebben. Tevens zullen we zorgen dat er professionele masseurs aanwezig zijn om ons soepel te houden tussen de afstanden.

De kortere afstanden vinden alle plaats op de baan. Vanaf de 5km gaan we over nagenoeg alleen bospaden om de impact op spieren en gewrichten zo klein mogelijk te houden. Alle finishes vinden wel weer plaats op de baan.

We wachten met z'n allen tot de laatste finisher binnen is en sluiten dan de dag gezamenlijk af met een Indische rijsttafel. Uiteraard hebben we dan ook een prijsuitreiking. We doen niet aan verschillen tussen mannen en vrouwen, omdat dat in dit wedstrijd formaat niet nodig is....

Hoe wordt de winnaar bepaald dan?

De uitslag gaat volgens een vrij eenvoudig principe: bij elke afstand wordt je tijd genoteerd. Deze tijd wordt vervolgens vergeleken met het dan geldende wereldrecord op de desbetreffende afstand. Zo wordt je 100m tijd vergeleken met de 9,58 van Usain Bolt als je een man bent of met de 10,49 van Florence Griffith. Uit die vergelijking komt een factor. Als je bijvoorbeeld 15 sec over de 100m doet heb je een factor van 1,57 (15/9,58). Dit doen we voor alle afstanden. Degene met gemiddeld de laagste factor wint. Je zal jezelf dus deze dag moeten meten met Usain Bolt en Elliot Kipchoge of met Florence Griffith en Brigid Kosgei.

Wie kan er allemaal meedoen?

In principe iedereen die deze uitdaging ziet zitten. Wij zullen als organisatoren zelf ook mee doen. De jongste van ons is 42 en de oudsten boven de 60. Leeftijd speelt dus helemaal geen rol. Ook is je niveau niet van belang. We willen er gewoon een leuke loopdag van maken. We kunnen echter niet al te veel mensen mee laten doen, omdat we dan vooral op de kortere afstanden in de het gedrang komen met het schema. Gegeven het tijdschema is het wel handig als je de afsluitende marathon nog in 5-5:30 kan afleggen. Maar ook als je er langer over doet zullen we je opwachten. We zijn dan alleen wel al begonnen aan het eten. Dat start rond 19.00 uur.

Hoe kan ik me inschrijven?

Dat kan gewoon via deze site. We vragen 20 euro. Voor deelname aan de heerlijke Indische rijsttafel vragen we 15 euro per eter. Je kan tot maximaal 2 extra mensen laten mee-eten. Mocht je vegetariër zijn, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Dat begint natuurlijk met de juiste trainingsarbeid. Wat dat is, ligt helemaal aan jezelf. Naast de trainingsarbeid is het wellicht handig om na te denken hoe je de dag gaat indelen: ga ik voluit op de 100m? Of bewaar ik veel krachten om een snelle marathon te lopen? Om de effecten daarvan goed in te schatten kun je via deze link een Excel-document downloaden waarin je je geschatte tijden kan invullen:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Lfw-QnCY5-Kc8ODi_N5qcPomzGcimwG6pqJndijm42Y/edit?usp=sharing

Waar lopen we dit?

Alle start en finishen vinden plaats op de baan van AV'34. We leggen alle afstanden tot en met de 1500m af op de baan. Vanaf de 5km gaan we het bos in. We kiezen voor een onverharde ondergrond om ons gestel zoveel mogelijk te sparen. Uiteraard heeft dat invloed op de tijden en de factor, maar die invloed is bij iedereen gelijk. We hebben een 5km rondje uitgezet, dat we eenmaal lopen bij de 5km. Bij de 10km lopen we datzelfde rondje twee keer, maar dan in tegengestelde richting. Voor de marathon hebben we een rondje van 10,25km uitgezet dat we vier keer lopen. Je houdt dan nog 1200m over die je in stijl zal afronden met 3 rondes op de baan. Binnenkort vind je de routes op deze site met de bijbehorende GPX bestanden.

Wie doen er tot nu al mee?

Periodiek proberen we een update te geven van de mensen die zich ingeschreven hebben. Zoals je ziet maken leeftijd of geslacht helemaal niets uit. Iedereen kan meedoen!

Wat is de tijdsplanning van de dag?

Hoewel 60km lopen in een hele dag goed haalbaar lijkt is het door de verschillende afstanden toch een behoorlijke logistieke puzzel om alles goed bij daglicht plaats te laten vinden. De korte afstanden moeten immers in series op de baan, terwijl de langere afstanden het bos in gaan. We hebben dan ook het volgende tijdschema voorbereid:

8:15 100m

8:45 200m

9:20 400m

9:55 800m

10:35 1.500m

11:30 5.000m

12:45 10.000m

14:45 Marathon

Ca. 19.00 uur prijsuitreiking en aanvang Indische rijsttafel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Atletiekvereniging 1934 (AV '34)

19 Sportpark Orderbos

7313 HN Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen