Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Atletiekvereniging 1934 (AV '34)

19 Sportpark Orderbos

7313 HN Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een 1-daagse wedstrijd over alle klassieke hardloopafstanden. Het enige evenement waarbij mannen en vrouwen exact gelijk zijn!

Over dit evenement

De wereldrrecordraces! Voor de eerste keer organiseren we een 1-daagse wedstrijd waarbij alle klassieke hardloopafstanden worden gelopen. Dat betekent dus dat je tussen 8:00 en 20:00 de volgende afstanden loopt: 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 5km, 10km en de marathon!

Hoe gaat dat in zijn werk?

We plannen een redelijk vroege start en werken dan van kort naar lang (exacte programma volgt later). We beginnen dus met de 100m en eindigen met de Marathon. We gaan het schema zo in elkaar zetten dat we genoeg rusttijd tussen de afstanden hebben. Tevens zullen we zorgen dat er professionele masseurs aanwezig zijn om ons soepel te houden tussen de afstanden.

De kortere afstanden vinden allen plaats op de baan. Vanaf de 5km gaan we proberen vlakke bospaden te vinden om de impact op spieren en gewrichten zo klein mogelijk te houden. Alle finishes vinden wel weer plaats op de baan.

We wachten met z'n allen tot de laatste finisher binnen is en sluiten dan de dag gezamenlijk af met een diner of barbecue. Uiteraard hebben we dan ook een prijsuitreiking. We doen niet aan verschillen tussen mannen en vrouwen, omdat dat in dit wedstrijd formaat niet nodig is....

Hoe wordt de winnaar bepaald dan?

De uitslag gaat volgens een vrij eenvoudig principe: bij elke afstand wordt je tijd genoteerd. Deze tijd wordt vervolgens vergeleken met het dan geldende wereldrecord op de desbetreffende afstand. Zo wordt je 100m tijd vergeleken met de 9,58 van Usain Bolt als je een man bent of met de 10,49 van Florence Griffith. Uit die vergelijking komt een factor. Als je bijvoorbeeld 15 sec over de 100m doet heb je een factor van 1,57 (15/9,58). Dit doen we voor alle afstanden. Degene met gemiddeld de laagste factor wint. Je zal jezelf dus deze dag moeten meten met Usain Bolt en Elliot Kipchoge of met Florence Griffith en Brigid Kosgei.

Wie kan er allemaal meedoen?

In principe iedereen die deze uitdaging ziet zitten. Wij zullen als organisatoren zelf ook mee doen. De jongste van ons is 42 en de oudste tegen de 60. Leeftijd speelt dus helemaal geen rol. Ook is je niveau niet van belang. We willen er gewoon een leuke loopdag van maken. We kunnen echter niet al te veel mensen mee laten doen, omdat we dan vooral op de kortere afstanden in de war komen met het schema. Gegeven het tijdschema is het wel handig als je de afsluitende marathon nog in 5-5:30 kan afleggen.

Hoe kan ik me inschrijven?

Dat kan gewoon via deze site. We vragen vooralsnog 15 euro.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Atletiekvereniging 1934 (AV '34)

19 Sportpark Orderbos

7313 HN Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen