Gratis

Werf010 Talk

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Met onzekerheden hebben we allemaal te maken. Zeker in de huidige coronacrisis. Of het nu je persoonlijk leven betreft, of je opleiding ...

Over dit evenement

Met onzekerheden hebben we allemaal te maken. Zeker in de huidige coronacrisis. Of het nu je persoonlijk leven betreft, of je opleiding of je baan. Hoe houd je de controle? Of moet je juist leren om te leven met minder controle?

In deze Werf010 Talk stelt theoloog Arjan Markus deze vragen aan een oude denker, Qohelet, die zijn gedachten in een boekje heeft gezet. Dat boekje is in de Bijbel terecht gekomen als het boek Prediker.

Qohelet heeft in zijn boekje een prachtig gedicht opgenomen, waarin hij zegt: “Voor alles is een tijd”.

“Er is een tijd om te planten of te rooien, om af te breken of op te bouwen,” zo schrijft hij. “Er is een tijd om te omhelzen en een tijd om af te weren.” (Volgens het RIVM zitten wij nu duidelijk niet in de tijd om te omhelzen.)

Dit gedicht is op muziek gezet in de bekende hit ‘Turn, turn, turn’ (The Byrds, maar vele malen door anderen gecovered):

To everything (turn, turn, turn)

There is a season (turn, turn, turn)

And a time to every purpose, under heaven.

A time to be born, and a time to die

A time to plant, a time to reap

A time to kill, a time to heal

A time to laugh, a time to weep.

(…)

A time to gain, a time to lose

A time to rend, a time to sew

A time for love, a time for hate

A time for peace, I swear it's not too late.

Voor ons is het enorm belangrijk om te weten wanneer het de juiste tijd ergens voor is. Dat hebben we nodig om het leven te beheersen en onder controle te houden.

Qohelet is sceptisch over onze kennis van de juiste tijd en onze mogelijkheden van controle. Hij adviseert een andere manier om met onzekerheden om te gaan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen