Werkconferentie: Samen werken aan bedrijventerreinen van de toekomst?

Werkconferentie: Samen werken aan bedrijventerreinen van de toekomst?

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Sparkling Projects B.V.

Ecofactorij 18

7325 WC Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving

Een groot aantal ondernemersverenigingen heeft aangegeven toekomstbestendige bedrijventerreinen als een belangrijk onderwerp te zien voor haar leden. Daarom ben je en eventuele (bestuurs)leden van harte welkom om op 4 juli in de middag vanaf 14.30u tot 17.00u met elkaar en de gemeenten en provincies te bespreken hoe wij werk kunnen maken van een gebiedsgerichte aanpak op de ruim 50 bedrijventerreinen in de Cleantech Regio.

Bedrijventerreinen uit de jaren ‘70 en ‘80 staan voor een uitdagende opgave om toekomstbestendig te worden. Dit is een jarenlang proces, waarbij ondernemers, onroerendgoed eigenaren en overheden betrokken moeten worden. Samen werken aan een plan is een uitstekend bindmiddel omdat de belangen van alle partijen gelijk opgaan. Een up-to-date bedrijventerrein is immers interessant om op te ondernemen, te bezoeken en in te investeren. Doe je niets en de verpaupering slaat echt toe dan gebeurt het omgekeerde.

Wat nu nog een utopie lijkt, zal over enkele jaren een uniek vestigingsargument zijn voor bedrijven om zich te vestigen in onze regio. Een aantal bedrijventerreinen is gestart met deze ontwikkeling en zullen op 4 juli kennis, successen en ook mislukkingen met je delen.

Tijdens de bijeenkomst willen we bespreken hoe we binnen de samenwerking van ondernemersverenigingen in Ondernemend Cleantech Regio samen met stakeholders tot een aanpak kunnen komen waarin meerdere bedrijventerreinen in hun eigen tempo en wensen mee kunnen doen.


Programma:

14.30u Kennismaken
14.45u Inleiding door Kees Schöller en Christian Lorist
15.00u Diverse bedrijventerreinen aan het woord – hoe werk je nu al samen, waaraan en wat heb je nodig?

  • Ecofactorij – Henk van der Scheur
  • Deventer bedrijventerreinen – Menno ten Heggeler, projectleider
  • Eekterveld – Mike Tijdink, General Manager Qolortech
  • Na de pitches zullen we u vragen in kleine groepen te vragen aan te geven aan welke thema’s u al samen werkt op uw bedrijventerrein

15.45u De mogelijkheden in beeld, expert aan het woord

  • Dion Sluijsmans – provincie Gelderland – over de resultaten van de 0-meting voor de bedrijventerreinen in de Cleantech Regio en de rol van de provincie
  • Tycho Tomassen – directeur HVE – vertelt over smart micro grids voor bedrijventerreinen en hoe de inzet van serious gaming met uw leden hiertoe kan bijdragen.
  • Kjell-Erik Bugge (lector Ontwikkeling Werklocaties Saxion) "Niet WAT is de oplossing, maar WIE is de oplossing": investeringsbeleid als de sleutel tot businesscases met maatschappelijke meerwaarde.

16.30u Samenwerken aan uw vernieuwde bedrijventerrein: ambitieniveau en vervolgstappen

  • Met elkaar gaan we interactief aan het werk om het ambitieniveau en vervolgstappen voor een gezamenlijk programma en ondersteuning van lokale projecten te bepalen.

17.00u Afsluiting met drankje en hapjeWij hopen je te zien op 4 juli aanstaande.

Christian Lorist, namens Ondernemend Cleantech Regio
Kees Schöller, tafel Energietransitie Cleantech Regio

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen