Gratis

Wie wordt de eerste jeugdstadsdichter van Rotterdam?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Acht finalisten in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar strijden om de titel ‘jeugdstadsdichter van Rotterdam 2020’. Een spannende podiumwedstrijd

Over dit evenement

Na een stevig beraad heeft de vakjury uit meer dan veertig aanmeldingen acht finalisten geselecteerd. In een masterclass zijn de jonge dichters samen met onder andere stadsdichter Dean Bowen aan de slag gegaan met schrijven en performen. Tijdens de bloedstollende finale op 1 februari laten ze stuk voor stuk zien wat ze in huis hebben.

Maar dat is nog niet alles, want ook de Poezieboys en Froukje Veenstra betreden het podium. De Poëzieboys, Jos Nargy en Joep Hendrikx, maken voorstellingen over poëzie en waren eerder te zien op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Met veel humor en energie bewijzen ze dat poëzie helemaal niet stoffig is! Froukje maakt Engels- en Nederlandstalige popliedjes en studeert Songwriting aan het conservatorium in Rotterdam. Haar poëtische teksten doen je denken aan de muziek van Eefje de Visser en Spinvis.

Aan het einde van de middag kiest de jury de ultieme finalist en benoemt Wethouder Kasmi (Onderwijs, cultuur en toerisme) de allereerste jeugdstadsdichter van Rotterdam. De winnaar mag zichzelf een jaar lang jeugdstadsdichter noemen en schrijft, net als stadsdichter Dean Bowen, gedichten over alles wat met de stad te maken heeft. Bijzondere momenten waarop we een optreden van de jeugstadsdichter kunnen verwachten zijn bijvoorbeeld het Poetry International Festival en het Kinderboekenweekfeest.

Kom jij de finalisten aanmoedigen?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen