€ 25

WIJ maken impact: Onderwijsvernieuwing #1

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Vredenburg 40

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

WIJ MAKEN IMPACT!
In 2019 beginnen wij met iets nieuws. Wij willen jullie fysiek ontmoeten en in gesprek gaan over de positieve veranderingen die wij online de wereld in slingeren! In een serie van events willen we door het delen van succesverhalen binnen maatschappelijke onderwerpen als onderwijs, zorg, duurzaamheid, economie en samenleving samen met jullie deze positieve beweging versnellen.

Dit is een initiatief van MaatschapWij, BrightVibes en Social Impact Factory samen maar dit doen we vooral samen met JULLIE, daarom ook de naam ‘WIJ maken impact’.

Wat gaan we doen?
Tijdens dit terugkerende event in Utrecht gaan changemakers met elkaar in gesprek over het realiseren van maatschappelijke impact op sociaal en duurzaam gebied. Waar loop je tegenaan? Wat kan beter? Waar liggen kansen? De focus ligt op de nuttige ontmoeting, verbinding en samenwerking. Zodat we van praten naar doen kunnen gaan.

#1 WIJ maken impact: Onderwijsvernieuwing
In de eerste editie van #WijMakenImpact gaan we onder het genot van een drankje in gesprek met Erno Pickee en Merijn Ruis over onderwijsvernieuwing.

Erno Pickee
werd als docent aan de Hogeschool geconfronteerd met jonge mensen die vol ambities en drive starten met een opleiding en na vier jaar gedemotiveerd, zonder plan de arbeidsmarkt op gaan. Dat was de trigger om radicaal anders de stof over te brengen. Of beter gezegd, de rol als docent te veranderen. Het resultaat is Your Legacy Academy, wat heb je nodig om het beste uit jezelf te halen? Dan worden keuzes maken opeens een stuk overzichtelijker. Dit concept heeft Erno (weliswaar uitgekleed) ook geïntegreerd in de HBO instelling waar hij nog steeds voor werkt. Wil je alvast meer weten, kijk dan naar zijn TED talk: https://www.youtube.com/watch?v=MMgjqDwbdjM

Merijn Ruis
heeft met zijn gelukslessen al duizenden kinderen geluk gebracht. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk: gratis te downloaden in 9 verschillende talen.
Als geluksdocent valt Merijn in op basisscholen en leert hij andere invalkrachten hetzelfde te doen.
Benieuwd naar het lesprogramma? Bekijk de website: www.happinesslesson.com
Of bekijk de video die BrightVibes met Merijn maakte: https://www.facebook.com/watch/?v=2724649417549653

We vragen onze sprekers een casus mee te nemen waarop ze feedback zouden willen krijgen of waarover ze in gesprek willen met het publiek. Door actief mee te doen verzamelen we samen waardevolle informatie en wie weet komen we wel tot baanbrekende inzichten dankzij een avondje #WijMakenImpact.

Je gaat naar huis met:

  • Nieuwe contacten en inspiratie
  • Nieuwe inzichten over ontwikkelingen in het onderwijs

Programma
19:00 - 19:30 Inloop
19:30 - 21:00 Start programma
Spreker 1: Erno Pickee
Spreker 2: Merijn Ruis. Kijk op BrightVibes naar een filmpje.
Discussie
21:00 - 22:00 Borrel

Wanneer: 21 maart 2019 van 19.00 - 21.00u
Waar: Vredenburg 40, Social Impact Factory in Utrecht (tegenover Tivoli).


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Vredenburg 40

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen