€ 12,50

Meerdere data

Wijnproeverij van Anfors

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kas 1 in de Geheime Tuin

Lindenhoff Fine Food Farm

Rijksstraatweg 21

1396JC Baambrugge

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

WIJNPROEVERIJEN VAN ANFORS
op de Lindenhoff Fine Food Far

Hans Bijvoets had al een lange tijd de droom om wijnimporteur te worden. Hij voelt zich aangetrokken tot Mediterraanse landen, waar wijn, gastronomie en genieten aandachtig verweven zijn met het dagelijkse leven. Bij Anfors verkopen ze flessen met karakter en jij kunt in 3 verschillende proeverij meer leren!

Schrijf je in voor 1 van de proeverijen van Anfors (LET OP: de tijdstippen hebben verschillende thema's. Tijdstippen zijn hetzelfde voor zowel zaterdag als zondag)

12.00-12.45 uur - Ximénez-Spínola proeverij
15.00-15.45 uur - Vulkaanwijnen uit Italië
18.00-18.45 uur - Het nieuwe Spanje

Ximénez-Spínola proeverij
Samen met de producent geeft Anfors tijdens een aantal workshops een proeverij Ximénez-Spínola, bekend van de wijnen Exceptional Harvest, Old Harvest and Fermatición Lenta. De zeer oude stokken pedro-ximénez van Ximénez-Spínola groeien in beroemde wijngaarden met sterk kalkhoudende, witte albarizabodems, zoals Añina, Balbaina en Carrascal. Dit verklaart het unieke karakter van de wijnen en brandy van Ximénez-Spínola. Door de heel verfijnde zuren en subtiele mineraliteit die deze topwijngaarden de druiven meegeven, blinken de wijnen uit in ingehouden kracht en enorme complexiteit.
Phelipe Antonio Zarzana Spínola, oprichter van Bodegas Ximénez-Spínola, wordt al in 1752 schriftelijk vermeld. Er staat geschreven dat hij in 1729 een opdracht tot verscheping van wijn heeft gegeven. En het bedrijf is nog steeds in handen van dezelfde familie.
De huidige eigenaar, José Antonio, is dan ook een van de meest klassieke Spanjaarden. En uitgerekend hij is verantwoordelijk voor een innovatie in het ingedutte Zuid-Spaanse gebied Jerez. 99 procent van alle pedro-ximénez druiven komt namelijk niet uit Jerez, maar uit buurstreek Montilla. De druiven van Spínola komen wél uit Jerez. Dat is al een onderscheid. Maar in plaats van sherry maakt José Antonio er onversterkte wijn van. In de proeverij krijgt u verschillende Ximenez-Spínola wijnen proeven en vertellen José Anonio en Hans er graag meer over.


Vulkaanwijnen uit Italië

Hans Bijvoets vertelt graag over de prachtige vulkaanwijnen die in Italië geproduceerd worden. Met de Italiaanse eenwording in 1861 werd een lappendeken van kleine, verdeelde staten en regio’s tot een geheel gemaakt. Dat deze contrasten na meer dan 150 jaar nog steeds actueel zijn blijkt uit de binnenlandse diversiteit aan dialecten, gerechten, meningen en vooral wijnen. Met name vulkanische bodems geven extra spanning aan wijnen. Dat laat Hans u graag proeven. Hij neemt wijnen mee uit vulkanische gebieden waar de vulkaan niet meer zichtbaar is maar wel te proeven of gebieden waar de vulkanische dreiging na decennialange stilte ineens heel groot is. Denk aan de mooie wijnen van Suavia uit Soave Classico met garganega, Maeli uit Veneto met de moscato giallo, Grifalco uit Basilicata met de aglianico, La Sibilla uit Campi Legrei met falanghina en piedirosso, Cagiorna Pietro met rode Etna-wijnen van nerello mascalese, het Siciliaanse Planeta met een witte Etna van carricante. Stuk voor stuk wijnen van producenten die geroemd worden om hoe zij de terroir laten spreken en wijnen die hun sporen hebben verdiend.

Het nieuwe Spanje
Het bruist en bubbelt in wijnland Spanje. En niet alleen omdat er zoveel cava gemaakt wordt. Spaanse wijn is sinds eind vorige eeuw flink aan het veranderen, zonder dat overigens de traditie volledig overboord gegooid wordt. Het is nog steeds het land van Rioja Gran Reserva en zilte, beendroge sherry. Maar Spanje is heel divers en dat zie je steeds meer terug in de wijnen. Waar in de vorige eeuw de nadruk vaak nog op bulkwijn lag, duiken er nu jonge wijnmakers op die willen werken met echt Spaanse druiven uit bijzondere wijngaarden, zodat de wijnen die ze maken hun herkomst weerspiegelen.

De Spaanse wijnbouw werd van oudsher gedomineerd door grote wijnhuizen en coöperaties. Die waren meer op de efficiënte productie van grote hoeveelheden wijn gericht dan op kwaliteit en eigenheid. Dankzij verbeterde wijnmaaktechnieken is de kwaliteit van die wijn flink gestegen. De Spaanse wijnbouw kreeg ook een flinke boost dankzij investeringen van buitenaf en de bouw van spectaculaire designbodega’s als Marqués de Iscal en Ysios in Rioja. Nog interessanter zijn de initiatieven van individuele producenten, vaak jonge wijnmakers, die oude wijngaarden en de druivenrassen die er thuishoren in ere herstellen. Je vindt ze in allerlei regio’s, van Bierzo en Toro tot Calatayud en Sierras de Málaga. Ze willen wijn maken die zijn herkomst weerspiegelt, die alleen maar op die plek gemaakt kan worden. Potentieel is er genoeg.Kom het nieuwe Spanje ontdekken met Marcel van Twist.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Bestel zo snel mogelijk uw kaarten voor deze workshop!

LET OP: U kunt enkel deelnemen aan de workshop als u ook een toegangsticket heeft voor Lindenhoff Fine Food Farm op 23 of 24 september 2017 in Baambrugge. Tickets kunnen worden besteld op lfff.nl

Delen met vrienden

Locatie

Kas 1 in de Geheime Tuin

Lindenhoff Fine Food Farm

Rijksstraatweg 21

1396JC Baambrugge

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen